Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN
Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN

Els indicadors de la pandèmia mantenen la tendència a l’alça a la comarca del Bages, tal com també passa al conjunt de Catalunya. El risc de rebrot ha passat dels 221 punts als 365 en set dies. El que sí que ha baixat és la velocitat de transmissió, ara és d’1’74. Un valor que continua disparat, però no és tan elevat com el 2,25 de la setmana anterior.

Pel que fa a la capital, Manresa, el risc de rebrot ha crescut quasi el doble en una setmana. Dels 283 als 462 punts que actualment es registren. La velocitat de transmissió ha disminuït, però continua sent de les més elevades de Catalunya amb 1,92. Val a dir, que el passat dimarts es va arribar a registrar un valor màxim de 3,02.

Als hospitals continuen creixent els ingressats. En tres setmanes, s’ha multiplicat per dos les persones que entren a l’hospital amb casos greus o menys greus de Covid. A Sant Joan de Déu, ara mateix, hi ha 9 persones ingressades, una més que fa una setmana i s’han registrat dues defuncions en set dies.

Si ens fixem en el conjunt de Catalunya, els indicadors han crescut però no tant. El risc de rebrot ha passat dels 132 punts als 199 i la velocitat de transmissió de l’1,59 a l’1,49. El que sí que ha crescut de manera important són els ingressats. Ara mateix n’hi ha 413, 65 més que la setmana passada. Pel que fa a les defuncions, s’han registrat 26 en la darrera setmana.