Construccions Sorroche remodelarà l’antiga fàbrica de Cal Clarassó

179
Antiga fàbrica de Cal Clarassó
Antiga fàbrica de Cal Clarassó

L’empresa bagenca Construccions Sorroche ha guanyat el concurs de Cal Clarassó, així s’aprovarà dimarts en ple extraordinari perquè comencin les obres aquest mateix agost

L’antiga fàbrica de Cal Clarassó ja té empresa encarregada de fer les remodelacions per convertir-lo en equipament municipal i seu de la llar d’avis Ca l’Arola. Dimarts es van obrir els sobres de les quatre empreses que s’havien presentat a concurs i va sortir guanyadora l’empresa bagenca Construccions Sorroche. Aquest mateix dimarts està previst que s’aprovi en ple extraordinari la licitació d’obres amb aquesta empresa per tal que puguin començar les obres aquest mateix mes d’agost.

La primera fase, de gairebé un milió d’euros -500.000 els finança la Diputació de Barcelona-, es vol enllestir de cara al maig de l’any vinent. Una primera fase que inclouria les remodelacions urbanes i exteriors de l’edifici, sobretot pel què fa a la façana i la xemenia. A part, s’obrirà el pati, que connectarà els carrers Monjo i Dr. Antoni Vila, i s’anivellaran les voreres a la via en els carrers adjacents, a l’estil dels nous carrers que s’estan remodelant al barri antic. A més, s’actuarà per fer millores al portal de Sant Francesc.

Després d’aquesta primera fase centrada en els exteriors, començarà la fase, amb 700.000 euros de cost, per habilitar tot l’interior de l’edifici, que es preveu enllestir a finals de 2020. Uns interiors que es volen remodelar de forma que siguin molt lluminosos i modulars, de manera que atorguin versatilitat a les instal·lacions.

La planta baixa del nou edifici de Cal Clarassó acollirà la seu social de la llar d’avis Ca l’Arola, amb bar-restaurant inclòs. El pis de dalt, en canvi, anirà destinat a les entitats i el teixit associatiu, i comptarà amb una sala polivalent. La petita capella que hi ha al recinte, per altra banda, es vol convertir en un punt d’informació turístic.