Consens en el debat de Ràdio Santpedor per obrir Cal Jorba, millorar els accessos i fer una consulta sobre les vaquetes

125
Els candidats de Santpedor al debat de Ràdio Santpedor a la Plaça Gran
Els candidats de Santpedor al debat de Ràdio Santpedor a la Plaça Gran

Els cinc candidats a l’alcaldia de Santpedor van mostrar cordialitat i sintonia tot i les divergències ideològiques

MARC MARTÍNEZ AMAT | Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest diumenge a la plaça Gran per seguir el debat de Ràdio Santpedor entre els cinc candidats a l’alcaldia, que han debatut durant dues hores llargues sobre els reptes de futur. En el debat han destacat més els consensos que les discrepàncies a l’hora d’abordar els problemes del poble

La proposta més repetida en l’àmbit urbanístic ha estat la d’obrir la finca de Cal Jorba, ara de propietat privada i que conté la Torre de l’Aigua, dissenyada per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. L’alcalde i candidat d’ERC, Xavier Codina, ha assegurat que estan en converses amb els propietaris per aconseguir una cessió anticipada de l’espai, demanda en què han coincidit els alcaldables de Junts per Santpedor, Antoni Puiggròs, i de la CUP, Aniol Vila. El de Progrés Municipal, Ferran Tarazona, ha posat l’accent en reformar el Paller i millorar la zona esportiva, mentre que el de Santpedor en Comú Podem (SeCP) es fixa com a prioritat acabar la reforma de cal Clarassó.

Junts per Santpedor han remarcat que volen actuar sobre l’accés del poble desenvolupant la rotonda que el Pla d’ordenació urbanístic preveu, un problema que també ERC i la CUP assenyalen com a prioritari de resoldre. El de SeCP planteja recuperar el projecte d’un tren-tramvia que connecti Santpedor amb Manresa i altres municipis del Bages.

En l’àmbit social, l’habitatge ha estat una mancança que han remarcat tant Vila com Puig, i Codina ha llançat la proposta de cedir dos terrenys per a contruir-hi habitatge gestionat per una cooperativa.. La CUP ha fet bandera de la seva iniciativa de municipalitzar la gestió de la llar d’infants d’Els Gallerets, en què coincideixen tant Puiggròs, com Tarazona i Puig.

Finalment, sobre festes, els cupaires han llançat la proposta d’impulsar una consulta sobre la continuïtat de les vaquetes aquest proper mandat. Progrés Municipal i els comuns hi donen suport mentre que els republicans ho condicionen a una recollida de signatures.

El moment divertits del debat ha estat a la mitja part, quan dos suposats turistes han irromput en la discussió fent preguntes als candidats en anglès. Només el candidat de la CUP els ha respost en en seu idioma.

Els candidats no han volgut revelar les preferències de pactes que mantindran després de les eleccions.

ESCOLTA EL DEBAT SENCER: