REDACCIÓ | El consell dels infants de Santpedor ha arribat a la màgica edat de 10 anys. Una dècada en què prop d’un centenar de nens han participat en projectes per a Santpedor. I ara, en el moment de celebrar el desè aniversari, l’Ajuntament ha convocat a tots els consellers i ex-consellers a participar d’una festa commemorativa el proper dissabte 17 de juny.

La festa comença a la piscina municipal on durant tot el matí hi haurà inflables i l’entrada serà gratuïta per als nens de 3 a 12 anys. L’Ajuntament ha convocat als consellers i exconsellers a un acte a les 17:30h a l’Auditori del Convent de Sant Francesc. Es tracta d’un plenari amb la constitució i relleu de càrrecs del consell dels infants, seguit d’una taula rodona moderada per Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista. A les 20h a la plaça Gran continua la festa amb un concert de la Big Band de l’escola de música de Santpedor i un sopar popular seguit de música amb un DJ.

El consell dels infants de Santpedor va ser un dels consells pioners a la comarca del Bages. En tot aquest temps, els joves consellers, han fet aportacions, algunes de les quals s’han tirat endavant i han comportat millores al poble. Així, s’ha fet un tram de carril bici al poble, una campanya de sensibilització per a la recollida d’excrements de gossos i altres coses com per exemple instal·lar una taula de ping pong o una zona de skate als parcs del municipi.

El consell dels infants es renova cada any amb nous membres. A més dels projectes que busquen transformar el municipi, el consell dels infants participa activament en la festa major i en diferents accions solidàries i de consciència com és el cas dels actes organitzats per commemorar els drets dels infants.