El Consell d’Infants de Sallent rebrà el nomenament dels nous representants a mans de l’alcalde

127

REDACCIÓ |Aquest diumenge 18 de desembre a les 18h es fa l’acte de constitució del Consell d’Infants per al curs 2016-2017. L’acte tindrà lloc a la Casa Museu Torres i Amat i també s’aprofitarà l’ocasió per celebrar els 10 anys d’existència d’aquest consell.

El Consell d’Infants és un òrgan de participació de l’Ajuntament de Sallent per sentir la veu dels infants en qüestions relacionades amb el municipi per tal de dissenyar una vila a mida de tothom. Es tracta d’una eina educativa que els permet adquirir hàbits democràtics i exercir el seu dret a la participació fomentant la democràcia, la tolerància i el respecte dins la societat.

Els consellers són escollits democràticament cada dos anys pels companys de classe en un procés electoral. Hi ha 13 consellers infantils procedents dels cursos de 5è i 6è de primària de les escoles de Sallent i Cabrianes. Des del 2006, any en què es va iniciar el Consell d’Infants de Sallent, ja són 85 els infants del municipi que han manifestat la seva opinió sobre tots els temes que s’han plantejat treballar.

Al llarg d’aquests 10 anys, els nens i nenes han analitzat i participat en temes ben diversos des de les festes del poble, el civisme, els drets dels infants, la mobilitat, la violència de gènere fins a intercanvis amb altres Consells d’Infants de Catalunya