El Consell Comarcal també s’oposa al Portal de l’Agulla

150
Parc de l'Agulla des de l'aire

El Consell Comarcal del Bages ha aprovat un informe tècnic d’avaluació mediambiental que és desfavorable al projecte del Portal de l’Agulla. Va tirar endavant en un ple de la setmana passada, amb els vots a favor de tots els partits, inclòs el PSC (que forma part del govern municipal de Sant Fruitós). Se suma a l’informe en la mateixa direcció que ha emès l’Ajuntament de Manresa. Precisament el regidor d’urbanisme de la capital, Marc Aloy, és qui presideix la comissió de Territori de la comarca.

Segons l’informe del Consell, el projecte del Portal de l’Agulla contradiu tres eixos fonamentals del Parc de l’Agulla: el primer, la protecció especial que el pla territorial de les comarques centrals atorga als terrenys; el segon, l’interès públic que es vol donar al projecte i que no concorda amb el tipus d’interès que vol tenir el parc com a espai natural; i el tercer, la mobilitat, ja que consideren que faria augmentar el trànsit i dificultaria la circulació de vehicles. El president del Consell Comarcal, Agustí Comas, explicava que ara és el torn de la Generalitat.

Tant el portaveu del grup municipal del PSC a Sant Fruitós, Tomàs Casero, com l’alcalde, Joan Carles Batanés, han demanat calma i volen esperar a veure què diu l’informe mediambiental i urbanístic que ha de fer la Generalitat.

Casero no veu contradictori que els socialistes no hagin fet costat al projecte en el ple del Consell Comarcal.

El partit independent de Gent fent Poble té entre mans un projecte més respectuós amb el medi ambient que el que el promotor privat volia fer d’entrada. L’avanç de projecte del Portal de l’Agulla que planteja l’empresa de Grup Moncal 1941, inclou un hotel de 2 o 3 estrelles, una benzinera de 600 m2, un supermercat també de 600 m2 i un restaurant de menjar ràpid.

La idea que va exposar GfP és una proposta per fer a l’empresa de Grup Moncal 1941 que entre d’altres, engloba la construcció d’un hotel que sigui més baix que el previst pel promotor, en consonància amb l’entorn, que la gasolinera tingui servei per a cotxes elèctrics i hi hagi una estació amb recàrrega elèctrica per les bicicletes. La proposta es va presentar en l’última assemblea del Consorci de l’Agulla i s’ha quedat en stand-by, també a l’espera de l’elaboració de l’informe de la Generalitat.