Coneix perquè l’institut d’Auro ha sigut reconegut amb el Segell de Qualitat Europeu

176

L’institut d’Auro ha sigut reconegut aquesta setmana amb una gran distinció a nivell educatiu, el Segell de Qualitat Europeu. La comunitat de centres escolars europea Etwinning -vinculada a la Comissió Europea- ha fet aquest reconeixement a l’institut pel projecte musical “Combining Europe with a Cultural Rope: let us make a musical” en el bienni del 2013-2015. Un musical representat i ideat pels alumnes, amb l’ajuda dels professors. En el projecte, de nivell europeu, hi participaven centres de sis països: Alemanya, Portugal, Polònia, Romania, Turquia i Espanya. La directora de l’institut d’Auro, Teresa Prat, explica en una entrevista a Ràdio Santpedor que “el musical era una corda cultural, en anglès ‘rope’, per unir aquests països. Cada un dels països presentava coses del seu propi país i en feia partícips els alumnes dels altres països”.

Prat assegura que des de l’institut “li donem molta importància a aquests projectes, i les famílies també, per tot el que aporta als estudiants. El musical és la punta de l’iceberg perquè la feinada de guions, decorats, etc. que hi ha darrere és molt gran i això ho fan a través de facebook, en coordinació amb els estudiants d’altres països, sempre en anglès clar, i això els dóna un gran aprenentatge”.

El Segell de Qualitat Europeu és un reconeixement que no és fàcil d’aconseguir i del qual poden presumir uns pocs centres. A més, obre les portes a reconeixements i premis majors als quals només es pot optar si ja tens el SQE. L’institut d’Auro veu reforçada així la seva tasca a nivell d’intercanvis europeus. Enguany, ja estan immersos en un nou projecte, un nou musical que han començat fa poc, amb participació de tres països més: Turquia, Polònia, i Italià. Aquest musical tindrà com a eix conductor l”atur’ i al mes de gener es farà la primera representació.