Condemnen Pesarrodona a 14 mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència l’1-O

191
Jordi Pesarrodona alçant el puny a plaça Sant Jaume, a Barcelona, el 28/09/2020 - Foto: ACN
Jordi Pesarrodona alçant el puny a plaça Sant Jaume, a Barcelona, el 28/09/2020 (horitzontal)

L’exregidor ha estat acusat d’haver organitzat el referèndum a l’escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada i haurà de pagar, a més, una multa de 2.100 euros. 

Pesarrodona, que va ser jutjat el passat dia 21 de setembre, va assegurar davant el jutge que no va participar en l’organització de la votació, sinó que hi era com un ciutadà més. La pena imposada pel magistrat és inferior a la petició de la Fiscalia, que demanava 2 anys d’inhabilitació per a exercir un càrrec públic. L’exregidor i pallasso creu que la seva inhabilitació és una “bestiesa”. 

 

 

A parer del jutge, després del judici ha quedat provat que Pesarrodona va optar per “mantenir tancades les portes” del centre escolar per a impedir l’accés de la Guàrdia Civil i va instar als assistents a fer “resistència pacífica” per fer possible la votació. També assenyala que, tot i ser conscient que la Guàrdia Civil havia d’entrar a buscar el material de la votació, va optar per “posar-se i mantenir-se dempeus en posició destacada de primera línia” per impedir l’entrada dels policies. Com a conseqüència, declara a Pesarrodona culpable d’un delicte consumat de desobediència comès com a funcionari públic. 

 

L’exregidor i pallasso diu que encara no ha rebut la interlocutòria però assegura que vol “plantar-hi cara”. 

 

 

En paral·lel, Pesarrodona exerceix d’acusació en la causa contra les càrregues policials a l’Escola Joncadella, per les que va declarar també aquest mes de setembre al jutjat d’Instrucció número 2 de Manresa. Es dóna el cas que, la setmana passada, la jutge va demanar a la Guàrdia Civil que identifiqui l’agent que presumptament el va agredir amb una porra.