Condemnat un jove de Manresa a dotze anys de presó per violar una menor a un descampat

145

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 12 anys de presó un jove per violar una menor en un descampat de Manresa. El jove va quedar amb la germana d’un amic seu i va intentar petonejar-la i tocar-la. Ja en una zona apartada, el noi, tot i la negativa de la noia, la va agredir sexualment, tot i que després ho va negar durant el judici. L’home també haurà d’allunyar-se de la víctima i no comunicar-s’hi durant deu anys més després de la pena de presó, i tindrà cinc anys de llibertat vigilada un cop sigui excarcerat. A més, haurà d’indemnitzar-la amb 20.000 euros.

Segons considera provat el tribunal, cap a les 5 de la tarda del diumenge 12 de febrer del 2017, l’acusat Mauro Andrés Q.S., equatorià de 23 anys, es va trobar prop d’un institut de Manresa amb la menor, de 14 anys, germana d’un amic seu i amb qui s’havia citat a través d’Instagram. Van anar a passejar i durant el trajecte el noi li va intentar fer un petó, cosa que la menor va esquivar. També va intentar-li tocar el cul, però la noia li va apartar les mans. Tot seguit, sota la coberta d’un garatge, el jove li va intentar tocar la zona púbica, però ella s’hi va oposar.

Finalment, en un descampat més enllà de la zona universitària, el noi la va fer asseure a terra i li va dir que volia “fer-ho” amb ella, cosa a la qual la menor no estava disposada. El noi li va abaixar els ‘leggins’ mentre ella se’ls apujava. En un moment determinat, amb la menor estirada a terra, el noi la va penetrar vaginalment tot i la resistència de la menor que pensava que el noi la pegaria si es resistia encara més. La noia va tenir seqüeles psíquiques com trastorn adaptatiu amb ansietat, que afecta lleument les seves activitats habituals, i que requereix encara psicoteràpia.

Tot i que el jove va assegurar durant el judici que no coneixia la menor i que no s’havia citat amb ella, la versió de la noia va ser convincent, ja que, a més, ho va explicar els dies posteriors a diverses persones. A més, es va trobar semen amb l’ADN del noi a les calcetes de la menor. Per tot això, el tribunal condemna el jove a 12 anys de presó.