Conclou un Carnaval de Sallent festiu com sempre i sense incidents

228

Són 40 els carnavals que ha viscut Sallent. Les temàtiques sempre han sigut diferents, però les ganes de gaudir d’una bona festa han sigut les mateixes. Aquest 2017 no podia ser diferent i com a primera novetat el Rei Carnestoltes va ser una dona. L’arribada va ser tot un èxit. Carrilet va fer una paròdia amb gent gran que venia a veure el museu del Para Claret, i aquests cobraven vida. El cocodril i el Pare Claret van fer un discurs a la plaça Sant Antoni Maria Claret exposant el seu desacord amb organitzar el Carnaval. Després d’aquests discursos es va encendre un llum, amb forma de barret de Carnaval, a sobre del campanar. Era l’inici del carnaval, i a partir d’aquell moment la disbauxa pels carrers es va desfermar i després de la botifarrada popular a la plaça de la Pau, Sixtus i PD Le Keke’s van concloure la festa.

L’endemà, amb el carnaval infantil, els més petits van poder gaudir d’una bona festa també, amb la participació de mares i pares. En arribar la nit, la 69a va transcórrer amb total normalitat i algunes novetats. La primera va ser que les “Sense nom”, organitzadores de la festa, van crear una batucada durant la rua. Finalment, a l’hora del sopar, com a cloenda, les “Sense nom” van contractar un sallentí perquè fes un ‘striptease’ disfressat de dona. Una hora abans havia començat el cercatasques amb gran participació de gent.
L’endemà, dissabte, era el dia gran, amb rua i concert. Van passar per Sallent unes 20.000 persones al llarg de tot el Carnaval. Doctor Prats, Aspencat i Hey Pachucos van amenitzar el ball de disfresses de dissabte a la nit. A més, la precaució no va faltar, ja que es va elaborar un pla de seguretat amb els AVES, Policia Local, els mossos d’esquadra i l’Ajuntament de Sallent, per prevenir incidents i conscienciar sobre alcohol i seguretat. Les matines de diumenge, per la seva banda, van gaudir de més participació. Un acte del Carnaval que cada any esdevé més potent.
Durant el matí i migdia de diumenge la festa va continuar amb el tradicional arròs a la Plaça dels Arbres i l’endemà es va dur a terme el dilluns de teatre, on el grup de Toni Albà va fer gaudir un envelat ple de gent. Dimarts va ser el torn del foc i els petards amb el correfoc de Sallent. Dimecres va ser el torn del tradicional enterrament de la sardina, on després de 5 anys el Rei Carnestoltes no es va cremar, ja que aquest 2017 hi haurà també carnaval d’estiu.

El Carrilet, organitzadors del carnaval, valoren “molt positivament” la festa al complet i destaquen que cap dels actes va “quedar deslluït”. Ho explica Toni Ferández, un dels portaveus del Carrilet.

 

Fernández a més ha subratllat l’esforç i dedicació de totes les persones que col·laboren en el carnaval. En aquest sentit, considera que Sallent com a poble “funciona cada cop millor pel què fa als moviments socials i la implicació en l’organització d’esdeveniments al poble”.

 

Des de l’ajuntament també es valora molt positivament el carnaval. Destaquen que els dies previs i posteriors a la rua van tenir més afluència que anys anteriors, mentre que dissabte la rua va veure minvar una mica l’assistència, que situen en 8.000 persones. Amb tot, estan molt satisfets amb les xifres d’incidents sanitaris i d’ordre públic, que asseguren han sigut molt més baixos que altres anys, amb la qual cosa ha sigut un carnaval més “tranquil”. L’únic punt negatiu, tot i l’esforç per augmentar els lavabos als carrers, segueix sent la gent fent les seves necessitats en ple carrer. Ho explica la regidora de Cultura i Festes, Anna Fernández:

 

Des de Ràdio Sallent felicitem als organitzadors de la festa, Carrilet i tota la gent col·laboradora de la festa.