Concentració en suport de Joan Coma a les 20h davant de l’ajuntament de Sallent

148

La detenció del regidor de la CUP a Vic, Joan Coma, aquest migdia pels Mossos d’Esquadra, ha desencadenat una nova onada de solidaritat al país envers un càrrec electe detingut. A Sallent s’ha convocat una concentració de suport a Coma a les 20h davant de l’ajuntament. Els representants de la CUP Sallent, per la seva banda, s’han desplaçat a Vic per donar suport al detingut ‘in situ’.

Joan Coma estava citat a declarar el 24 d’octubre per un presumpte delicte d’incitació a la sedició. El jutge Ismael Moreno, de l’Audiència Nacional va atendre, així, la petició del fiscal Vicente González Mota, que veia “indicis de criminalitat” en el fet que Coma demanés desobeir les institucions espanyoles i la resolució del TC en un ple municipal del 2015 en què es va votar una moció de suport a la proclamació del Parlament per iniciar la desconnexió de Catalunya amb la resta de l’Estat. La frase: “Per fer una truita, sempre primer s’han de trencar els ous”, pronunciada en aquella data per Coma, va provocar la posterior investigació.

Aquest cop, a diferència del cas de Montse Venturós, la detenció ha sigut pactada, a 400 metres de l’ajuntament, en plena llum el dia. Dos mossos de paisà han acompanyat Joan Coma a un cotxe policial -també de paisà-, que els ha portat a l’Audiència Nacional de Madrid.

Joan Coma s’ha dirigit a la població en un vídeo en què diu: “L’Estat espanyol em deté. Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament. Una abraçada a tots, de tot cor. Amor etern”.