Comerços de Santpedor obriran el 12 d’octubre tot i ser festiu pel ‘Dia de la Hispanidad’

120
La clínica veterinària Vidaanimal és un dels negocis de Santpedor que obrirà el 12 d'octubre FOTO.VIDAANIMAL
La clínica veterinària Vidaanimal és un dels negocis de Santpedor que obrirà el 12 d'octubre FOTO.VIDAANIMAL

Molts d’ells van tancar el dia u d’octubre i ara obren perquè “no hi ha res a celebrar”

Demà és el dia de la hispanitat, la Festa Nacional d’España, i per tant és festiu. Tot i això, són molts els negocis d’aquí la comarca que obriran igualment les seves portes, ja sigui perquè no reconeixen el 12 d’octubre com un dia de festa, o simplement perquè volen aprofitar el dia per treballar.

A Santpedor, hem contactat amb uns quants negocis que demà obriran normalment les seves portes. És el cas de l’Òptica Santpedor. La propietaria, Ingrid Vilanova, ja fa anys que obre pel Dia de la Hispanitat, aquest any, a més, va tancar l’u d’octubre com a forma de protesta per les càrregues policials de l’any passat: “Ja fa anys que obro el 12 d’octubre perquè no tinc res a celebrar aquest dia. Aquest any, a més, vaig tancar per l’u d’octubre”. En el mateix sentit s’ha expressat Josep Maria Melenchón, de la impremta Melen: “obro el 12 d’octubre perquè ja vaig tancar per l’u d’octubre”.

També hi ha el cas de comerços que volien obrir, com el forn de pa Selga, però que es veuen forçats a tancar perquè la clientela marxa i no podrien donar sortida a la producció. La Clínica Veterinària Vidaanimal, per la seva banda, ha anunciat a les xarxes que també obriran normalment pel ‘Dia de la Hispanidad’:

Des de l’entitat Comerços Units de Santpedor no s’han pronunciat i diuen que tots els comerços han actuat amb llibertat en funció de la seva voluntat i de la clientela.