Comerciants del Centre Històric de Manresa fan públics els seus “desitjos” a l’Ajuntament per a aquest 2020

168
Pla mitjà d'un establiment amb un cartell on es reclama més llum, al carrer de Sant Miquel de Manresa. Imatge del 3 de gener del 2020. (Horitzontal)

Comerciants del Centre Històric de Manresa fan públics els seus “desitjos” a l’Ajuntament per a aquest 2020. Entre les peticions hi ha més seguretat arran dels robatoris perpetrats a la zona en les darreres setmanes.

Una vuitantena d’establiments del Centre Històric de Manresa han engegat una campanya per exigir les millores, que fa anys que reivindiquen, a l’Ajuntament. La iniciativa s’expressa públicament a través de cartells a les portes dels seus establiments, en què es pot llegir “desitjos per al 2020”, i ha sorgit arran de l’onada de robatoris de les darreres setmanes a la zona. Per aquest motiu una de les peticions és de “més seguretat”. “Hem pensat fer aquesta reivindicació per veure si l’Ajuntament agafa idees”, explica a l’ACN el president de l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants, Josep Tobeña, impulsors de la iniciativa a la qual també s’han adherit altres col·lectius de botiguers.

Una vuitantena d’establiments del Centre Històric de Manresa han penjat a les portes dels seus establiments cartells amb desitjos per a l’Ajuntament per aquest 2020. En ells s’hi pot llegir “més seguretat”, “més llum pública”, un “microbús” i “més aparcament”. Tobeña explica que es tracta de peticions que fa anys que reclamen i que no han tingut solució i que ha estat els robatoris dels darrers dies el que ha dut a l’entitat que pilota a engegar la campanya.

A ella s’hi ha sumat, també, els comerciants del carrer Urgell i Jaume I. Altres de la zona, com al del carrer Nou, Born i Vilanova “també s’8ho estan plantejant”, diu Tobeña.

Els desitjos

Les prop de 20 detencions de les darreres setmanes a la ciutat per robatoris en comerços és el que els ha dut, explica Tobeña, a exigir més seguretat. També demanen un microbús “pels desnivells existents” a la zona i que impedeixen a la gent d’edat avançada desplaçar-se a determinats comerços; i més aparcament. En paral·lel, exigeixen “més llum”. I és que recorden que a la zona hi ha una important “mancança” d’enllumenat públic que a hores d’ara s’està sufragant de la butxaca dels botiguers, que han posat llums i fanals als carrers. “Hi ha un projecte previst per millorar l’enllumenat però està aturat”, lamenta el botiguer.

Segons Tobeña, si l’Ajuntament es posés mans a l’obra amb els “seus desitjos” milloraria la imatge d’una zona que, reconeix, també necessita inversions en altres àmbits, com en la rehabilitació de pisos. “Així obririen més botigues”, assegura