Comencen les obres de rehabilitació de l’Ajuntament de Castellbell

175
Sostre caigut de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar. - Foto: Aj. de Castellbell
Sostre caigut de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar. - Foto: Aj. de Castellbell

Actualment s’estan fent uns treballs previs per una actuació que tindrà una durada d’onze mesos. La caiguda de la teulada de l’edifici de l’Ajuntament l’any 2015 va obligar a fer una primera actuació d’emergència. Es va transformar l’antiga biblioteca en un espai de treball per l’equip de govern. Ara, amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament pot afrontar una reforma integral de l’equipament.  

 

El cost total de les obres és de prop de 700.000 euros. L’actuació inclou la rehabilitació integral de la nau central, així com la renovació de l’espai per adaptar-lo a les necessitats que requereix un edifici de servei públic. També es refarà la coberta de la nau esquerra i s’habilitarà una rampa per complir amb la normativa d’accés. Pel que fa a la façana de l’edifici, aquesta recuperarà la històrica pedra vista.  

 

En termes de mobilitat, les obres comporten l’ocupació del tram de vorera del carrer Joaquim Borràs que toca amb l’Ajuntament. Per tal de mantenir els dos sentits de circulació, s’han eliminat les places d’aparcament properes a la zona.