Comencen les obres a Cal Clarassó

139
Cal Clarassó
Cal Clarassó

AJUNTAMENT DE SANTPEDOR |Representants de la propietat de Cal Clarassó, de l’empresa concessionària que farà les obres de restauració, de l’arqueòloga i de la direcció del projecte de restauració, van reunir-se quest dijous dia 23 al migdia a dintre de l’antiga fàbrica de cal Clarassó per marcar l’inici de les obres en l’acta de replanteig dels treballs. De moment encara s’ha treballat sobre plànols i en una reunió prèvia que marca l’inici dels treballs que es van adjudicar a finals de juliol.

L’obra comença amb aquesta reunió i s’ha fet a l’interior de la fàbrica que ja estava neta de tots els objectes i runa que hi havia a l’espai lluint una planta diàfana amb només els apuntalaments que hi ha encara ara. El primer que es farà és obrir el pati pel carrer del Vall per permetre l’accés de les màquines que han de treballar en el sanejament del pati exterior, de manera que es prepari el terreny per a l’accés de la resta de la maquinària que treballarà primer de tot en apuntalar la coberta, després es farà l’enderroc de les parts que s’han de fer de bell nou. la previsió és que en 2 o 3 mesos ja es puguin muntar bastines exteriors per treballar en la façana. La a urbanització exterior i la xemeneia seran els treballs de tancament de l’obra que es preveu que estiguin a punt per sant Jordi.

Un dels aspectes que aquest dijous ja es podia veure amb tota claredat és l’estructura de ferro on se subjectaven els treis eixos de les tres files de telers. La intenció es mantenir dues de les tres estructures de ferro que encara es conserven com atestimoni del que havia estat fins a finals dels anys 70 aquest edifici.