Comencen a administrar la segona dosi de la vacuna a les residències de la Regió Sanitària de la Catalunya Central

130
Moment en què li administren la vacuna a Judit Bujons, directora de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada. Al seu costat, la resident Maria Jesús Pérez Barea. 19 de gener de 2021. (Horitzontal)

Els equips de vacunació del Departament de Salut de la Regió Sanitària de la Catalunya Central ha començat a administrar la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 a residències del Bages i el Berguedà. Els primers a rebre-la han estat els usuaris i treballadors de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, el centre Valldaura de Manresa, La Masia de Vacarisses i el centre de serveis l’Onada de Casserres. En total, aquest dimarts s’administren 159 injeccions de la segona dosi a residents dels quatre centres i a 89 professionals. Està previst que la setmana vinent s’administri la segona dosi de la vacuna a les comarques d’Osona, l’Anoia, el Moianès i el Solsonès.

Entre els primers usuaris que han rebut la segona dosi de la vacuna hi ha la Maria Jesús Pérez Barea, resident a la residència de Sant Joan de Vilatorrada. Una infermera de l’equip de vacunació del departament li ha administrat la injecció quan passaven pocs minuts de les 9 del matí. La Maria Jesús ha animat la població a vacunar-se per aconseguir la immunitat de grup i ha reconegut que el primer que vol fer quan pugui sentir-se segura és passejar per l’entorn de la residència, tornar a veure la seva família i abraçar els qui estima.

També ha rebut la vacuna Judit Bujons, directora de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada quan es compleixen els 21 dies que li administressin la primera dosi. Bujons ha explicat després de la primera dosi no ha tingut molèsties relacionades amb la injecció i s’ha mostrat satisfeta de la bona resposta entre usuaris i professionals perquè, ha dit, “la campanya de vacunació és l’oportunitat de frenar els contagis”.

A la Regió Sanitària de la Catalunya Central hi ha tres coordinadores de vacunació que lideren diversos equips mòbils que es desplacen a residències i que col·laboren també amb la vacunació a professionals de primera línia, l’altre col·lectiu que s’ha prioritzat en aquesta fase de la vacunació.