Comencem la setmana amb un temps insegur

61

Comencem la primera setmana de maig amb un temps insegur; cel força ennuvolat, alguns petits ruixats que estan caient a punts del Moianès i una temperatura poc fresca. Avui jornada marcada per aquesta nuvolositat, amb algun plugim dispers durant el matí; ben poca cosa. Serà al llarg del migdia i tarda quan les precipitacions guanyaran una mica d’intensitat, però es concentraran principalment en àrees del Solsonès, a la resta continuarà el cel tapat. Tot plegat, amb un dia que serà poc suau, avui les màximes es preveuen entre els 16 i 18ºC.

Demà dimarts, típic dia de maig. Matí força ennuvolat; fins i tot no es descarta alguna gotellada; i de cara al migdia i tarda, es poden obrir algunes clarianes transitòries, però els ruixats de caràcter irregular tornaran a fer acte de presència. Més probables al sector nord i oest de la Catalunya Central, però podrien caure en qualsevol punt. Pel que fa a la temperatura, es mantindrà similar, si bé pot pujar lleugerament. Tot i això, sempre sota la mitjana per l’època.

De cara als pròxims dies, més estabilitat. Dimecres encara tindrem alguns ruixats de tarda, però menys extensos i afectant punts del nord. Més enllà, sembla que el temps serà més assolellat amb una pujada clara de les temperatures; ambient molt suau amb màximes que dijous podran fregar els 25ºC les més altes.