Comença una campanya de micromecenatge per ultimar el documental ‘L’estació, el meu barri’

153

Entre 2005 i 2010 més de 300 famílies es van veure obligades a abandonar les seves cases al barri de l’Estació de Sallent, construït al 1960. El motiu, la inestabilitat del terreny per filtracions d’aigua i dissolucions al subsòl, provocades per l’explotació minera anomenada Enrique que va haver-hi a la zona entre 1932 i 1975. Aquesta situació va ser un drama per moltes famílies, que van lluitar durant anys per aconseguir les indemnitzacions pertinents i assegurar-se un futur fora del barri.

Una d’aquestes famílies era la de José Carlos Rodríguez Gordillo, qui va viure 17 anys a l’Estació -com van fer els seus pares, els seus tiets i els seus avis- i ara en vol plasmar la història en un vídeo-documental de 65 minuts de durada que porta per nom ‘L’Estació, el meu barri’.

Aquest és el tràiler:

El documental es troba ja en fase de post-producció i Rodríguez, que és autor, director i realitzador del muntatge, i el seu equip d’Estudi 32, han posat una campanya de micromecenatge a Verkami per donar l’empenta definitiva al documental, que preveuen estrenar al maig i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Universitat de Barcelona, i el departament de Documentació de TVC. L’objectiu és aconseguir 3.500 euros de persones que estiguin interessades en aquest projecte, i que com és habitual en la plataforma Verkami, serien recompensades. En aquest cas les donacions seran recompensades amb la inclusió del nom del donant als crèdits, l’entrega d’un DVD del documenta, entrades per l’estrena, i visionat ‘online’ en primícia.