Comença la temporada de caça amb l’ull posat a l’amenaça del senglar

145

La temporada de caça comença aquest diumenge a Sant Fruitós de Bages. La Societat de Caçadors ha passat per Ràdio Sant Fruitós per explicar com s’encara l’inici de temporada i l’amenaça sobretot dels porcs senglars a les zones cada vegada més urbanes. Això és un problema perquè dificulta la pagesia i pot ocasionar accidents. Ho ha explicat Cándido Pérez, membre de la Societat de Caçadors:

La Societat de caçadors de Sant Fruitós de Bages reivindica que contràriament al que la gent es pensa, “la caça no és un esport on es va a matar animals sinó que es dedica al control de plagues com el del porc senglar a l’agricultura, de controlar i protegir les espècies no massives en època de reproducció i de la conservació del bosc i terrenys agraris”. Així ho explicava Cándido Pérez:

Les associacions de caçadors reivindiquen que la feina del caçador és necessària i que, de fet, l’administració tindria un problema si ells, de forma altruista, no es dediquessin a controlar plagues i a controlar la superpoblació de porcs senglars.