Comença el procés de licitació de la passarel·la sobre la carretera de Berga

144

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha obert el concurs de licitació pública de l’obra de la passarel·la de la C-16c que s’ha de construir sobre la carretera de Berga. El termini per a presentar les ofertes finalitzarà el pròxim 13 de febrer. Un cop s’iniciïn els treballs d’execució, l’obra ha d’estar finalitzada en 5 mesos i el cost previst segons el projecte és de com a màxim 630.000 €. L’alcalde de Sant Fruitós va avançar a l’agost que la idea és que la construcció sigui en format rampa, combinat amb replans, sense ascensors.

La passarel·la de vianants i ciclistes, unirà el nucli de població de Sant Fruitós de Bages, a través de la Sagrera, amb la zona dels polígons industrials entorn de la carretera de Berga. L’actuació vol millorar l’accessibilitat a peu pels veïns i alhora recuperar l’antic itinerari que unia el municipi amb la zona del Parc de l’Agulla.

El creixement dels polígons industrials al voltant de la carretera C-16c dels darrers anys, ha creat una major mobilitat i afluència de gent, alhora que la carretera segueix fent d’important barrera física pels vianants impedint-ne l’accés a peu d’una banda a l’altre dels polígons Riu d’Or – Casanova i Sant Isidre.