Comença l’estudi arqueològic a la Font de les Escales

145
La Font de les Escales
La Font de les Escales

Coincidint amb l’exposició i inici de votacions pels pressupostos participatius de Santpedor del 2018, s’ha posat fil a l’agulla per fer realitat la proposta guanyadora del 2017. Aquesta mateixa setmana s’ha començat a fer l’estudi arqueològic del subsòl de la Font de les Escales, després que l’Ajuntament definís al llarg de l’any passat la proposta i pressupostos a seguir per realitzar-hi una sèrie d’intervencions.

L’actuació, pressupostada en 20.000 euros, es dividirà en tres fases. La primera, i que acaba de començar, és fer un estudi arqueològic  per documentar què hi havia hagut a la Font de les Escales i què hi ha ara. A més, es vol investigar si més enllà de la part descoberta, i a altres parts de la font que es puguin destapar.

La segona fase és la intervenció física. L’Ajuntament vol millorar l’exposició a la plaça de la Font d’aquest punt d’atracció a través de marques al paviment que indiquin què hi ha a sota del paviment. Així com també es vol modificar i millorar el lluernari actual i ampliar la informació amb panells informatius.

Per últim, un cop es completin aquests treballs, el consistori té previst organitzar visites guiades per explicar els treballs realitzats i que tothom pugui veure la Font de les Escales des de l’interior.

Tot plegat ho ha explicat el regidor de patrimoni, Ferran Balcells, a Ràdio Santpedor.

 

Fer un projecte de reforma de la Font de les Escales va ser la proposta més votada dels primers pressupostos participatius de Santpedor, que es van fer l’any passat.