Las tasques començaran la nit dels dies 22 i 23 de novembre a partir de les 22:00 h, i es centraran en el tractament fitosanitari dels pins de tot el municipi

L’Ajuntament tractarà tots els pins del municipi per evitar plagues de processionària. L’objectiu del tractament és reduir la població d’aquesta eruga que habitualment apareix als pins entre els mesos de febrer i març, que també pot ser molt molesta tant per les persones com pels animals. Amb aquest tractament es volen reduir el màxim possible els efectes d’aquesta eruga de cara a la primavera de l’any 2019, que afecta tant als pins i l’entorn natural del municipi com als ciutadans.

Els punts on es centraran aquestes intervencions seran als parcs infantils de La Rosaleda, del Polígon Riu d’Or-Casanova, del Carrer València i de Sant Iscle a Pineda de Bages, i del Carrer Serrat a Les Brucardes; i especialment també en diferents espais verds i zones amb presència de pins com són el Parc del Bosquet i l’Avinguda Sant Joan, el Parc de la Torre del Sanmartí en els dos accessos, el bosc de l’ermita de Sant Isidre i les franges i zones verdes de Pineda de Bages i les Brucardes.

Aquests treballs es concentraran en dos activitats principals: la polvorització amb canó d’aire, de manera que permet penetrar dins del fullatge de l’arbre garantint un bon repartiment del producte, especialment en arbres aïllats i que es la que es realitzarà les nits del 22 i el 23 de novembre; i tractament d’endoteràpia, un mètode que consisteix en inocular la substància activa directament al sistema de circulació de fluïts del propi arbre mitjançant un equip de pressió i que no té risc de contaminació alhora que resulta altament efectiu per al control de la plaga en zones sensibles.

Tot i que el producte amb que es realitzarà el tractament està permès pel Departament de Parcs i Jardins de la Generalitat de Catalunya, es recomana a tots als veïns mantenir les finestres tancades durant el tractament. Es recorda la innocuïtat d’aquest tractament per a les persones, no obstant sempre és bo mantenir la precaució de tancar les finestres i de no passejar sota els pins durant el tractament.