Comença el període de preinscripcions escolars pel curs 2019/2020

158
El curs 2019/2020 començarà el 12 de setembre
El curs 2019/2020 començarà el 12 de setembre

Es posen en marxa 25 instituts escola, 6 instituts de secundària i 2 instituts específics de formació professional, en un curs que en què es començarà a implementar el Pacte Contra la Segregació Escolar

Les preinscripcions escolars pel curs 2019/2020 engeguen a rodar avui. S’amplia l’oferta de grups de secundaria, més d’11.000 grups, que s’encabran als actuals instituts i 33 més que es faran nous. Tot plegat amb el Pacte Contra la Segregació Escolar, que es va signar fa pocs dies, de rerefons.

Alguns criteris del pacte contra la segregació escolar es començaran a posar en marxa amb el nou curs. Recordem que aquest pacte era una de les principals apostes del Govern per aquesta legislatura. Es va aconseguir arribar a un acord el passat febrer, tot i que al final va quedar descafeïnat perquè no compta amb el suport de l’associació de pares Fapac, del sindicat de mestres USTEC, ni de la CUP.

Pel què fa a l’oferta de grups, en seran 40.357. Creix l’oferta a secundaria en 227 grups, i per això està previst que entrin en funcionament 25 nous instituts escola, 6 instituts de secundària i 2 instituts específics de formació professional. D’aquests, dos seran al Bages, l’Institut escola Pompeu Fabra al Pont de Vilomara i Institut Escola Barnola a Avinyó.

Com a novetat, aquest any es crea una doble titulació de batxillerat amb ensenyaments esportius i artístics. Es cursarà en 3 anys i permetrà obtenir dos títols: el de batxillerat i el del cicle formatiu artístic de grau mitjà o de tècnic esportiu. Una mesura que des del Departament asseguren que també ajudarà a combatre la segregació escolar. Tot i que no estarà disponible a cap centre de la Catalunya Central.

El curs començarà el 12 de setembre pels principals ensenyaments, excepte al grau superior que ho farà el 18 de setembre i a les escoles oficials d’idiomes que serà el 26. Com a novetat, el proper setembre ja no es faran els exàmens de recuperació al setembre sinó que es faran al juny. A més, per primera vegada es podrà fer la preinscripció de forma telemàtica als cicles de grau mitjà i al batxillerat.