Comença el concurs de balcons florits a Santpedor

138
Balcó florit a la Plaça Gran
Balcó florit a la Plaça Gran

REDACCIÓ | Fins a 21 balcons s’han inscrit en el primer concurs de balcons florits que organitza l’Ajuntament de Santpedor en el marc del programa Santpedor en flor que es va engegar aquesta primavera. Durant aquesta setmana el jurat del concurs visitarà cadascun dels balcons inscrits en una iniciativa que busca la implicació dels veïns amb el guarniments dels balcons amb plantes naturals.

Els veïns adherits a la iniciativa tenen un distintiu que hauran de penjar en un lloc visible i tenen també descomptes en els establiments col·laboradors: Cal Pere agropecuària, Garden Ampans i Martí Agrícola.

Entre les bases del concurs hi ha la necessitat que les plantes siguin visibles a l’exterior i perfectament fixades per evitar qualsevol accident. Es valorarà l’ús de la flor, l’harmonia, el color, l’originalitat, el disseny i la varietat de les espècies. El jurat decidirà qui s’endú el primer premi, la flor d’or i el segon premi la flor de plata. El premi al millor balcó del barri antic serà la flor de Santa Anna. Precisament el lliurament de guardons es farà dintre dels actes de la festivitat de Santa Anna.

Omplir de flors els balcons del poble és l’objectiu de la nova proposta que llença l’Ajuntament de Santpedor des que el passat mes de març es va adherir al projecte de Viles Florides de Catalunya. Després de l’èxit de la primera Fira Santpedor en Flor del mes de maig, aquest mes de juny comença amb aquest concurs.