Comença el compte enrere per l’edifici de l’escola La Serreta de Santpedor

175
Façana de la futura escola La Serreta de Santpedor FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Façana de la futura escola La Serreta de Santpedor FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

El projecte per construir l’edifici de l’escola La Serreta de Santpedor ja està en marxa. La Generalitat té previst invertir 4,3 milions d’euros els pròxims dos anys —1,1 aquest 2020 i 3,2 el 2021—. L’escola porta una dècada en barracons i al Maig de l’any passat, la Generalitat va aprovar el projecte per construir un edifici abans del 2023.

Pel seu costat, l’Ajuntament de Santpedor va concedir a la Generalitat la llicència d’obres al ple municipal de l’agost del 2019 i des de llavors, està a l’espera que la Generalitat liciti la construcció. Tot i això, el consistori encara ha de fer un pas més: incloure als pressupostos l’urbanització de la zona on hi haurà l’escola, entre el final del carrer Prat de la Riba i l’inici del Pau Casals.

Tot plegat després que ahir la Generalitat anunciés l’aprovació dels pressupostos. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ha assegurat a Ona Bages que l’escola la Serreta hagués sigut una realitat encara que s’haguessin tornat a prorrogar.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina

L’edifici farà més de 2.000 metres quadrats i, de moment, no s’espera que les obres comencin abans del setembre perquè primer s’ha d’obrir el període de licitació.

D’altra banda, els pressupostos de la Generalitat serviran a l’Ajuntament per millorar el finançament en altres àmbits. Codina ha posat un exemple.

A més, els pressupostos serviran per millorar el financament a altres municipis.