El campus va arrancar amb 250 nens i nenes que ahir omplien el bosquet per conèixer els seus nous companys i els monitors amb qui passaran bona part de l’estiu.

El primer dia, segons expliquen els monitors, serveix per fer introducció, coneixença i per començar-se a habituar als espais i els horaris. Un dia més pausat per començar ja, amb totes les energies el segon dia. Avui algun grup ja va d’excursió i d’altres fan sortides en bicicleta. 

Aquest estiu és el primer de la represa en condicions normals del campus. Jesús Vidal, el seu coordinador, explica com es divideixen els infants.

Unes xifres que no varien massa respecte al que ja estan acostumats, però que, asseguren, havien estat més altes en temps prepandèmics. La Mireia Subirana, tècnica d’esports de l’Ajuntament de Sant Fruitós, explica que el 2019 havien tingut fins a 350 inscripcions per setmana. Ella hi troba un motiu al descens: 

Aquest any, el campus durarà 11 setmanes, una mica menys que normalment, degut a l’avançament del calendari escolar. Així, les activitats estiuenques s’allargaran tot el juliol, tot l’agost, i els primers tres dies de setembre.

 

Tot plegat en col·laboració amb l’ajuntament, que s’encarrega de preparar el conveni amb el consell esportiu del Bages i coordinar aspectes més burocràtics.

També s’encarreguen del seguiment de les activitats i fan les modificacions que calguin pel que fa a dies, sortides i horaris. 

De fet, parlant d’horaris, Subirana diu que el campus vitamina és únic perquè ofereix activitats durant la totalitat de l’estiu:

Això és degut a les famílies que necessiten que els seus fills estigui pràcticament totes les setmanes que no van a l’escola custodiats per algú, si la seva situació laboral no els permet fer-ho ells mateixos. No obstant això, la tècnica assegura que les setmanes de més pes acostumen a ser les del juliol. 

Els horaris del vitamina són de 9 a 1, amb la possibilitat d’allargar una hora per dalt i una per baix.