Com viuen els pares i mares bagencs l’inici de curs escolar?

134
Un infant amb la mestra a l'entrada de l'escola. FOTO: ACN
Un infant amb la mestra a l'entrada de l'escola. FOTO: ACN

L’escola ha tornat des d’avui a la seva activitat presencial després de sis mesos. Els nens i nenes tornaran a retrobar-se amb els seus companys després de molt temps. I més enllà d’això, hi ha una figura que juga un paper molt important en tot això: els pares i mares. Des de la responsabilitat que han de tenir si el seu fill/a té símptomes, com els seus esforços per conciliar la vida laboral davant una possible amenaça de casos de covid-19 a l’escola.

A La Central d’Ona Bages hem parlat amb un pare de Sallent, el Ramon Ferrer, per saber com veu la tornada a l’escola dels seus fills. Per ells l’escola, en aquest cas la Torres Amat, començarà demà. I és que a Sallent avui acaba la Festa Major al poble i és festiu. Ferrer d’entrada assegura que ho tenen tot preparat per tornar i que tenen la confiança de les escoles. Això sí, també hi ha dubtes.

 

Ferrer ens explica que la comunicació amb l’escola ha estat clara tot i ser via telemàtica. Per ell el problema és què passarà si es detecta un positiu. Llavors és quan comencen els problemes.

 

En aquest sentit les consignes que tenen els pares i mares davant la nova normalitat són: que no tots els alumnes entren a classe a la mateixa hora, que ho fan per diferents accessos, les classes són amb grups més reduïts i els professors que facin classe a diferents grups ho faran via telemàtica. 

Les ordres doncs són clares, ara bé, de les noves mesures imposades pel Departament d’Ensenyament, Ferrer considera que les bombolles o grups estables de convivència no es mantindran perquè els infants es relacionaran amb altres nens i nenes fora de l’escola.

Pel que fa a la formació telemàtica, Ferrer està confiat que serà mínimament possible a tots els centres.

 

Han estat sis mesos sense escola per a molts nens i nenes. En aquest sentit, Ferrer ens explica que ells són els primers que tenen ganes de tornar tot i els dubtes que hi ha.

 

Pel que fa a les extraescolars, Ferrer reitera que les bombolles i els grups estables no es poden mantenir intactes perquè els nens i nenes es barrejaran amb altres infants a les extraescolars.