Estàtiques. Aquest seria el resum ràpid de com seran la majoria de cavalcades de Reis d’aquest vespre. Tot i això, fem un repàs de com serà a cada poble.

I comencem per Sant Fruitós de Bages, on els més petits podran viure la Nit de Reis sota el Cobert de la Màquina de Batre.

Els reis arribaran al poble a les 5 de la tarda i s’hi estaran fins a 2/4 d’11 de la nit. Per complir amb totes les mesures de seguretat i evitar aglomeracions, cal reservar una invitació prèvia a una hora concreta que es pot descarregar des del web de l’Ajuntament.

A partir de les 7 de la tarda i fins a 2/4 de 8 del vespre, Ses Majestats realitzaran els parlaments i se’ls entregarà les claus de totes les cases de Sant Fruitós perquè hi puguin deixar els regals.
Aquest acte també es podrà veure en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament i de Canal Taronja Televisió.

Sallent, per la seva banda, rebrà a ses Majestats els Reis Mags d’Orient al Parc Municipal Pere Sallés.

Començarà a 2/4 de 6 de la tarda i s’allargarà fins les 8. El parc estarà decorat per l’ocasió amb les carrosses dels reis que, aquest any, els més petits no s’hi podran apropar. Tot i això, des de la comissió asseguren que si res no canvia tots els infants podran veure els reis al parc.

Els assistents s’organitzaran amb una fila per cada rei respectant les mesures de seguretat: distància entre persones, ús obligatori de la mascareta, i abans d’entrar al parc es prendrà la temperatura.

Tot plegat, a partir de les 4 de la tarda començarà l’emissió d’un vídeo per a les xarxes socials amb el conte “Una màgica nit”, un discurs del Consell d’Infants i la salutació dels Reis.

A Navàs, la cavalcada de Reis també serà estàtica a la plaça de l’Església. Es durà a terme en quatre torns: a les set de la tarda, a dos quarts de vuit, les vuit i dos quarts de nou.

La Comissió de la Cavalcada de Reis de Navàs assenyala que cada família podrà agafar una entrada amb una hora assignada. Només s’ha d’agafar una entrada per família i a cada grup hi ha d’haver un adult com a mínim. La cua abans d’entrar al recinte de la cavalcada es farà al carrer de l’Església. S’haurà de mantenir una distància de un metre i mig entre grups bombolla. Les separacions estaran indicades. Un cop s’hagi comprovat l’entrada, els grups bombolla hauran de seguir el recorregut indicat fins a arribar a la plaça de l’Església, on hi hauran els tres Reis.

Hi haurà unes tarimes per fer-se una foto, sempre mantenint la distància de seguretat.

Davant d’aquesta informació, l’Ajuntament de Navàs ha agraït la feinada de la Comissió de la Cavalcada de Reis, que ha hagut de modificar de dalt a baix l’acte que tenien pensat i ho ha hagut d’adaptar tot en un període de temps molt limitat.
Això sí, l’Ajuntament ha volgut mostrar la seva queixa vers la resolució del Procicat que especifica que no hi poden haver cavalcades i aquestes han de ser estàtiques. L’Ajuntament considera que aquesta resolució té sentit en poblacions de grans dimensions o ciutats, però no en pobles de la dimensió de Navàs, en què la Comissió de la Cavalcada havia planificat un recorregut per la gran majoria de carrers del nucli, per tal que totes les persones poguessin veure els Reis des dels balcons o portals, tot evitant aglomeracions.

I a Cardona, la cavalcada es trasllada al Parc del Camí Nou amb un campament reial.

Serà un circuit fixe i estàtic amb un únic accés d’entrada i sortida que permetrà assegurar el compliment de les mesures de prevenció establertes. Els més petits del poble podran visitar i saludar els Reis a partir de les 6 de la tarda.

Anem cap al Bages Sud perquè a Sant Vicenç de Castellet la cavalcada s’ha substituït per un muntatge artístic.

Amb el nom “Viu la màgia de la Nit de Reis”, s’ubicarà al pati de l’Escola Sant Vicenç avui a partir de les 5 de la tarda, i demà al matí. Per poder-hi anar també cal tenir una invitació que es pot aconseguir des del portal web de l’Ajuntament i entrapolis.com. Per aquells que no es puguin, o no es vulguin, desplaçar, a partir de les 6 de la tarda es podrà seguir l’espectacle a través del canal de YouTube de l’Ajuntament: un programa que mostrarà l’arribada dels Reis, entrevistes i alguna sorpresa.

A Castellbell i el Vilar, avui i demà, hi haurà un campament al Casino Borràs.

El campament reial començarà a les 5 de la tarda i s’allargarà fins les 9 del vespre. Demà començarà a les 10 del matí i acabarà la 1 del migdia. A més, una altra de les novetats d’aquest any serà que Ses Majestat podran fer una visita breu a les cases de les famílies amb nens i nenes de fins a deu anys que ho demanin. Les visites es faran de manera individual a peu de porta, sense rua i mantenint totes les mesures de seguretat contra la covid19.

Finalment, Avinyó suspèn l’arribada en camions dels Reis d’Orient que s’havia organitzat fa unes setmanes.

La Comissió dels Reis d’Avinyó va informar amb anterioritat que aquest any la Cavalcada seria un xic diferent i, en comptes d’arribar en les tradicionals carrosses, els Reis anirien en camions. Tot i això, les últimes restriccions anunciades pel Procicat han portat a la Comissió a suspendre la cavalcada i qualsevol acte de rebuda per tal d’evitar la concentració de persones.
En el seu lloc, la Comissió informa que Ses Majestats faran un repartiment dels regals als domicilis que ho hagin sol·licitat amb antelació. Malgrat tot, en cap cas estarà permès seguir la comitiva.

Els reis a Moià arriben a les 7 de la tarda a la pista de l’Escola Josep Orriols i Roca.

En un acte estàtic, la capital del Moianès rebrà a Ses Majestats en un aforament limitat on caldrà mantenir la distància de seguretat i portar la mascareta obligatòriament. S’obriran les portes a 2/4 de 7 de la tarda per fer una entrada esglaonada on només podran accedir els menors acompanyats de màxim 2 adults. La novetat d’enguany, a banda de les mesures del Procicat, és la retransmissió en directe que farà Ràdio Moià a través del seu canal de Youtube.

Santa Maria d’Oló tampoc podrà fer la rua que tenien preparada pels carrers del poble però sí que vindran la Plaça Catalunya.

El recinte per saludar Ses Majestats Els Reis d’Orient serà la Plaça Catalunya. Hi seran avui partir de les 5 de la tarda. Per accedir a l’espai s’ha d’adquirir una entrada per persona, inclosos els nens i nenes, a través del portal web “entrapolis”. Les places són de màxim 6 persones per entrada i hauran de ser de la mateixa bombolla de convivència. D’aquesta manera, es facilitarà un ingrés esglaonat a l’espai en diversos torns amb l’objectiu d’evitar acumulacions. Val a dir però que, a hores d’ara, el nombre de places disponibles està esgotat. També queda anul·lat el tradicional repartiment de regals que es feia casa per casa.

I acabem al Solsonès, concretament a la capital, Solsona on la cavalcada d’aquest any serà un espectacle musical a la Sala Polivalent.

Tindrà una durada de 20 minuts i es faran diverses sessions durant tota la tarda perquè tots els infants en puguin gaudir. L’espectacle serà gratuït però cal inscriure’s prèviament al web turisme solsonès.com