El 5 de gener arriben ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Aquesta és una data assenyalada per tots els infants d’arreu del territori, que esperen cada any amb il·lusió el seu particular regal.

Enguany a Santpedor arribaran a dos quarts de set de la tarda des de Cal Llovet per la carretera de Callús on SS.MM. els Reis Mags rebran les claus del poble de mans de l’alcalde. Continuaran el recorregut pels carrers del poble i finalitzarà a la Plaça de l’Església on es farà la tradicional ofrena al Nen Jesús. Seguidament la cavalcada continuarà pels carrers de Santpedor fins arribar a Cal Llovet, on es farà el lliurament dels regals. I pel que fa a Sallent els Reis Mags tindran un recorregut un xic diferent respecte els altres anys.

Pel que fa el 2019 la cavalcada s’iniciarà al carrer Verge del Pilar, a l’altura del pavelló i continuarà pel carrer Cós fins a la plaça de la Pau. Es seguirà pel carrer Unió i es refarà el carrer Verge del Pilar fins a arribar a l’Espai Cultural Fàbrica Vella. La gran novetat d’aquest any és que, just després de la cavalcada, es projectarà un conte dels Reis Mags a la Fàbrica Vella. Tot seguit, com és habitual, el Consell d’Infants i l’Alcalde, donaran la benvinguda a ses Majestats els Reis d’Orient. Aquest any la comitiva que acompanya els Reis comptarà amb la col·laboració del grup de Fit Dance de l’Associació Sallent de Cultura Física.

I finalment a Sant Fruitós de Bages l’arribada dels tres Reis Mags estarà marcada per una sorpresa que els acompanyarà durant la cavalcada i que es quedarà al poble en forma de regal. L’Ajuntament encara no sap quin serà el regal que rebrà de la mà dels Reis de l’Orient, però de moment se sap que arribarà a l’estació de Sant Fruitós a través de les vies de l’Orient Express.

La cavalcada s’iniciarà a 2/4 de 7 de la tarda, a la carretera de les Brucardes i seguirà cap a l’Avinguda Sant Joan, passant pel Bosquet on hi trobem l’adoració del Pessebre Vivent, Avinguda Jaume I, carretera de Vic, plaça de la Vila (salutació des del balcó de l’Ajuntament) i carretera de Vic. La festa posarà punt final al Cobert de la Màquina del Batre amb la salutació dels Reis als nens i nenes, acompanyada de coca i xocolata.