Colors, foc i música, la Festa Major de Sant Fruitós agafa embranzida

179

BERNAT BERNABEU/TONI CANDÀLIGA/NÚRIA CLOSAS. – La pluja de colors de la holi-party, l’esperada exhibició de la festa andalusa, l’espectacle de foc, el concert de Gossos i les sessions dels DJs Codina, Carandell i Arzzett, celebraven ahir l’entrada al cap de setmana de Festa Major d’Estiu de Sant Fruitós de Bages.

Una de les activitats més esperades pels joves aquesta Festa Major 2017 ha estat el holi color party organitzat per adolescents.cat. Per primer cop a Sant Fruitós i a la comarca el públic va poder gaudir d’un espectacle musical a càrrec d’Ernest Codina. La festa, que consistia a quedar tots pintats amb bosses de pintura, va transcórrer sobre el temps previst i amb una bona valoració dels assistents que van demanar que l’any que ve la festa de colors es repetís.

Imatge Àrea de cultura Ajuntament Sant Fruitós

Al vespre l’exhibició de balls andalusos de l’escola de Lourdes Jimenez i l’actuació del grup Dorao omplia la pista del Bosquet i donava pas al recuperat espectacle de foc ‘La boca de l’infern’ al Cobert de la Màquina de Batre, amb la representació dels diables i les bruixes. El castell de focs va tardar 25 minuts per motius tècnics i això va fer que molta gent marxés. Tot i això, unes 200 persones van veure l’espectacle pirotècnic.

Imatge Àrea de cultura Ajuntament Sant Fruitós

Amb retard pel problema tècnic de la pirotècnia, , però amb el mateix repertori, els Gossos van fer cantar el públic que esperava amb ganes el concert de divendres. Per elecció popular, el grup manresà va venir a la Festa Major d’Estiu de Sant Fruitós en el que serà el seu únic concert a la comarca aquest estiu.  Hi va haver temps per la reivindicació al tracte que pateix la cultura al país i també perquè en més d’una ocasió, el públic acompanyés la lletra i cantés amb el grup.

DJ Arzzett tancava la nit amb la sessió DJ que va comptar amb el mestre de cerimònies Èric Artigas. No hi va faltar, com era d’esperar, el cant a l’himne del Fruitosenc, que espera a diumenge per saber si és el gran guanyador del concurs d’himnes del programa Tot Gira de Catalunya Ràdio.

La Festa Major d’Estiu segueix avui amb la trobada de Batucades, el Corretaskes i el concert de Séptimo A i MonDJ.