Rècord de participació a les colònies esportives que s’amplien una setmana més

175

Pels nens, l’estiu comença quan s’inicien els casals, així aquests estan al punt de mira dels pares i mares. Les colònies esportives són el lloc de trobada per a molts infants durant els matins i, si s’escau, depenent de les diferents activitats, les gaudiran també a la tarda i la nit.

Aquestes colònies les organitza l’Ajuntament de Sallent i any rere any acullen joves d’entre 8 i 15 anys. En total, aquesta edició, ja en són més de 200, unes xifres de rècord per l’organització, que ja fa 25 anys que dur a terme el casal. Aquest any a més, a causa de la demanda, s’amplia la durada fins a quatre setmanes, ja que només se’n feien tres i van valorar l’opció d’allargar-ho. Joan Martí és el tècnic d’esports de l’Ajuntament de Sallent:

Aquest casal va de dilluns a divendres durant, de 9:30 del matí a les 13:30 del migdia. La majoria de les activitats, a més, es realitzen tan al pavelló d’esports com a les zones equipades per practicar esports específics.

Els esports que practiquen els nens i nenes són molt variats: bàsquet, futbol sala, beisbol, handbol, vòlei platja, activitats aquàtiques, atletisme, hoquei, tennis, pàdel, bàdminton i zumba, entre d’altres. Un dels monitors del casal, Guillem Santesmases, ens explica el seu punt de vista i les activitats que hi fan:

La gran oferta d’activitats, doncs, ha estat cabdal per arribar a la xifra rècord de participació d’aquest any. Hem parlat amb Dani i Neus Aymerich i Joel Pascuet són alguns dels nens i nenes que s’hi han apuntat:

El regidor d’esports de l’Ajuntament de Sallent, Jonatan Caro, explica que a part de fer un projecte encarat als sallentins més petits, han començat a pensar activitats semblants per veïns que superin la majoria d’edat:

A banda de les activitats dins dels recintes esportius sallentins, les colònies han organitzat sortides amb BTT, una cursa d’orientació, una gimcana, caminades i jocs de pistes per Sallent; a més hi haurà una banyada nocturna. A més, a la mateixa piscina, es realitzarà un joc nocturn, una disco i finalment l’esperat bivac a l’herba. Deixant de banda les zones esportives de Sallent, els nens i nenes també faran activitats fora del municipi com, per exemple, hi haurà un dia dedicat a Navarcles amb una jornada recreativa, també s’anirà fins a Lloret de Mar, al parc aquàtic Waterworld, i finalment l’activitat més esperada per a tots els nens, com és l’acampada al Mas Martorell.