El Col·lectiu Xarxa ha estat l’entitat distingida en l’esmorzar de la Festa Major d’hivern de Sant Fruitós

214
Agustí Masana

AGUSTÍ MASANA.- La sala gran del Nexe s’ha omplert aquest diumenge al matí per celebrar el tradicional esmorzar que l’ajuntament organitza amb les entitats del poble amb motiu de la Festa Major d’hivern.

La regidora d’entitats, Mònica Cruz ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a les entitats tot fent una mica de repàs de la feina feta i presentar les noves entitats: els Social Lovers, dedicada a videojocs i l’Associació Brogit, que gestiona el setmanari Montpeità. En nom del Montpeità, ha sortit Rosa Camprubí (el seu president, Josep Sanfeliu està constipat i no ha pogut assistir) que ha animat a totes les entitats a col·laborar-hi tot enviant notícies de la mateixa entitat així com a fer-se subscriptors. Per part de Social Lovers l’Àngel Masana ha explicat a grans trets de què anava l’entitat i també ha convidat a participar-hi. Podeu recuperar l’entrevista a l’ivoox de Ràdio Sant Fruitós.

L’alcalde, Joan Carles Batanés ha pres un moment la paraula per recordar a Joaquim Fité, que va morir recentment i que exercia les funcions de president de la Comunitat de Regants del Riu d’Or, reconeguda en aquest mateix esmorzar d’entitats l’any passat com a entitat centenària. Podeu recuperar una entrevista a l’entitat al web de la ràdio.

El Col·lectiu Xarxa a Sant Fruitós de Bages ha estat l’entitat reconeguda aquest any pels seus 20 anys organitzant espectacles infantils. Han recollit el reconeixement, Rosa Codina, Palmira Cano, Anna Sala i Jordi Julià en representació de l’entitat. També en podeu recuperar una entrevista aquí.

Jordi Julià i Anna Sala ja formaven part del grup Rialles Sant Fruitós cosa que ha volgut recordar el Jordi tot citant als seus components un per un amb una llista que portava feta per no deixar-se ni un. També ho ha fet amb el que fan començar aquesta nova singladura sota el nom de La Xarxa.

Abans però, hi ha hagut un petit reconeixement per l’Elenc Teatral dels Pastorets pels seus 10 anys representant els Pastorets del Ferrer Magí. El seu president i director, Enric Rafart ha fet un petit repàs de les representacions dels Pastorets a Sant Fruitós tot remuntat als pastorets que antigament ja es feien al “Centru” (Centre Parroquial).

Josep Ayala, president del Grup Posa’t en Marxa també ha tingut unes paraules en motiu de la 20a Marxa del Terme que es durà a terme diumenge vinent, tot esperant que faci bon temps i ningú s’espanti, ha convidat a tots als assistents a participar-hi.

L’Associació Parroquial funerària també ha estat reconeguda per la seva trajectòria. Com que el seu president, Joan de Déu no hi era ha estat l’Alba Moreno, secretària de l’entitat qui ha dirigit unes paraules als assistents. Aprofitem per enllaçar l’entrevista que vam fer per conèixer el nou mossèn.

L’’esmorzar ha consistit en un pa amb tomàquet i embotits i s’anaven projectant imatges de les diferents entitats del poble.