Col·lectiu Solar busca socis a Santpedor per aconseguir un gran descompte en plaques solars

113
Plaques Solars
Plaques Solars

La Capella de Sant Andreu serà escenari avui d’una xerrada del Col·lectiu solar. Una empresa del gironès que es dedica a l’energia solar des de fa 15 anys. L’objectiu d’aquesta companyia és crear un col·lectiu lliure de persones per fer una compra col·lectiva de plaques solars. En concret, es vol aplegar 500 persones, amb les quals asseguren que es podria aconseguir un descompte de fins a un 40% del cost total de les plaques.

Tot plegat, la mateixa setmana que la Unió Europea va dir que les polítiques de l’estat espanyol en contra de l’expansió de l’energia solar, eren il·legals. L’exemple més conegut d’aquestes polítiques és l’impost al sòl, que va arribar després que molts individuals i empreses apostessin fort per l’energia solar, i va arrossegar a molts d’ells a la bancarrota.

Ho explica Lucinda, la coordinadora general del Col·lectiu Solar:

Des de col·lectiu solar asseguren que amb plaques solars es pot estalviar. En un termini de pocs anys, diuen, s’amortitza l’inversió. A més, és una energia completament neta i es deixa de dependre de companyies com FECSA Endesa.