El museu de Sant Fruitós passarà a mans de l’Ajuntament

913

Tots els grups municipals del ple de Sant Fruitós van aprovar el canvi de titularitat perquè les col·leccions que fins ara gestionava el Col·lectiu de Recerca històrica passin a gestionar-se per l’Ajuntament.

El Col·lectiu de Recerca Històrica ha estat qui ha creat i gestionat de manera altruista l’equipament de l’actual museu durant els darrers 10 anys. Amb el futur canvi de titularitat, l’arxivera municipal dedicarà un 10% de la seva tasca a la gestió del museu. El Col·lectiu de Recerca Històrica seguirà molt vinculat a l’equipament a través d’un conveni d’assessorament en el qual podrà participar de forma activa en el museu. Un pas pel qual el col·lectiu se sent molt satisfet, ja que ara l’exposició tindrà oficialment qualitat de museu i no de col·lecció. La presidenta del Col·lectiu de Recerca Històrica, Pilar Purtí.

Els pressupostos municipals del 2016 inclouen la redacció del projecte executiu per la rehabilitació i adaptació de Cal Xamal on es podria ubicar el museu. La presidenta del Col·lectiu de Recerca Històrica també ha explicat que tenint un espai més gran es podrien lluir més les exposicions i fins i tot tenir un magatzem i una sala per fer cursos de restauració.