Clou la Festa Major de Santpedor més participada

168
Castell de penyes en memòria de Gabri Jodar per la Festa Major de Santpedor 2017 FOTO-XAVIER PRAT
Castell de penyes en memòria de Gabri Jodar per la Festa Major de Santpedor 2017 FOTO-XAVIER PRAT

Un any esperant-la i ha passat volant. La Festa Major de Santpedor 2017 ja és història però com cada any ha deixat un gran regust de boca a tothom que hi ha participat. I això és molta gent perquè enguany era la més participada de la història a nivell de penyes, amb fins a 53 colles inscrites amb parcel·la pròpia al recinte de penyes. Això va fer que el dia del concurs de paelles hi hagués més de 1.000 persones al camp de futbol degustant palles i escoltant Ràdio Santpedor, que va fer un programa especial de la mà de Joel Peña i Xavier Sucarrats, amb la col·laboració de Marta Berna i Laura Rubio, en què es va donar veu a vàries penyes i es va posar música.

L’esclat de festa va ser divendres a la plaça Gran amb el pregó, l’entrada de les penyes una per una, el Flash Dub, i l’actuació dels geganters de Santpedor, els Bous de Foc, els Castellers de Santpedor, i els Picarols de Santpedor. Entremig, un dels moments més emotius de la Festa Major amb el castell de penyes dedicat al Gabri Jodar, integrant del primer castell de penyes ara fa 4 anys i que va morir a principis de la setmana passada.

Des de l’Ajuntament es fa una valoració molt positiva de la Festa Major i es subratlla l’èxit de les novetats que s’inauguraven enguany: la festa Holi i el tobogan aquàtic. Totes dues van fer les delícies dels petits i no tant petits. Ho explica l’alcalde, Xavier Codina:

A banda d’aquestes novetats, la Festa Major va comptar amb la cartellera d’altres anys, farcida d’activitats. Des de les vaquetes, que van congregar centenars de persones tan dissabte com diumenge, fins la matinal de cultura popular; passant per l’Empartxada, concerts per tots els gustos, xarangues, i activitats i gimcanes pels més petits.

Una Festa Major que va transcórrer amb normalitat i sense incidents destacats, tot i que a les matinades de dissabte i diumenge va haver-hi un parell de baralles a l’exterior de Cal Llovet -una d’elles va acabar amb un detingut que va fer nit a comissaria- en què va intervenir la Policia Local. Una informació que de fet es pot consultar a l’Informe d’incidències que des d’aquesta setmana la policia publicarà periòdicament -cada setmana al principi, cada 15 dies després- a través de l’aplicació mòbil ‘Santpedor – Seguretat Ciutadana’.