CLIC Cabrianes 2015, sense passar desapercebuda

159

“CLIC és com les coses que passen ràpid però perduren en la memòria”, diuen a la web oficial de la mostra de fotografia que ha omplert Cabrianes aquest cap de setmana. D’espai en espai: El Centru, l’Escola Els Pins, La Capella Fonda, El Cau, El Local, El Patronat, Cal Freixau, Pati Gavarresa i Cal Sidru. I d’artista en artista: Carlos Saura, Edu Bayer, Xavier Serrano, Jordi Biel, Isabel Casellas, Rafael Garcia…

Falses Realitats de Carles Canals, a La Capella Fonda
Falses Realitats de Carles Canals, a La Capella Fonda

Mentre guiava uns amics per les diverses exposicions d’El Centru, Susana Hinojo comentava la importancia de Nos Why Not, la primera agència de fotografia formada per discapacitats intel·lectuals. “We don’t have time for rules”, llegia observant la fotografia d’un porc amb aquest missatge pintat sobre la pell. Girant el cap a l’altre cantó de la sala, hi havia la seva exposició de retrats Walking for India. Hi va estar 20 dies. “Molt pocs”, segons ella, “perquè passar desapercebut porta el seu temps”.

Entremig, Més enllà de la nit, un conjunt d’obres de Carles Calero que pretenen “donar vida a aquelles coses belles que passen desapercebudes per la falta de llum”. Tornant a la web de la mostra, veiem que “CLIC és com el soroll que regalen algunes càmeres al prémer el disparador per atrapar per sempre una imatge”. Aquesta sisena edició n’ha atrapat, i n’ha fet atrapar als assistents, que les penjaven a l’estenedor del pati de l’Escola Els Pins. Perquè no passessin desaparcebudes.