La classe de 5è de l’escola Vedruna de Sallent finalista del concurs ‘Gust per la lectura’

187
Escola Vedruna de Sallent
Escola Vedruna de Sallent

Els infants de 5è de primaria de l’escola Vedruna de Sallent són a la final del concurs ‘Gust per la lectura’, que organitza el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Un concurs en què participen centres de tot el territori amb el qual es vol potenciar la lectura entre els infants. La tasca que es proposa als alumnes és la de plasmar en un diàleg algun fragment d’un llibre, fent-ne una correcte interpretació. I és que el diàleg ha de ser en format vídeo.

Enguany és la 22ena edició del concurs, que convoca el Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístic del Departament d’Ensenyament. Les classes participants havien de triar entre tres lectures proposades: un conte d’endevinalles, el conte ‘La Por’ de l’Enric Larreula, i ‘La casa de les acàcies’ de Mercè Canela. Aquest darrere text, que explica l’experiència d’un nen en un poble del sud de França, va ser l’elecció dels alumnes de la Vedruna.

Amb tot, es va haver d’idear un sistema perquè tots 25 infants que conformen la classe de 5è participessin, dividir la classe en tres grups i que cadascun fes una escena diferent. Ho explica la seva tutora Magda Casòliva:

 

Tots tres vídeos van ser elegits com a finalistes i representants del llibre de Mercè Canela a la gran final, que es farà dimecres 7 de juny al Caixafòrum. També com a finalistes hi haurà dues classes de dos escoles més, cadascuna representant un dels altres dos llibres que es proposaven. Ser a la final ja és tot un premi pels alumnes:

 

Encara no es coneixen quins seran els premis pel guanyador d’aquesta edició. L’any passat va ser l’any passat va ser material educatiu en català.