CiU i ERC a Sant Fruitós, descontents amb alguns aspectes del nou cartipàs

149
Foto cedida per l'Ajuntament de Sant Fruitós

Ja hi han hagut les primeres reaccions a la distribució de les regidories de l’Ajuntament de Sant Fruitós, per part de l’oposició.

CiU i esquerra per Sant Fruitós han mostrat el seu descontentament pel que fa a la repartició de sous i hores de les regidories de l’Ajuntament, presentades en el ple extraordinari de dilluns 22 de juny. L’oposició confia amb la tasca que desenvoluparan els 7 regidors de l’ajuntament, però troba ambigua la distribució de les hores que hi dedicaran i dels sous i la forma de cobrament. Per una banda ERC proposa que el cobrament dels sous sigui en forma d’indemnitzacions per assistències a òrgans col·legiats i no sous amb dedicacions i corresponent cotització a la seguretat social. D’altra banda, CiU ha volgut destacar que les regidories passen de 8 a 7, respecte l’any passat i que si ve el sou de l’alcalde ha disminuït, el dels regidors han augmentat. Tot i així, troba desmesurats els salaris establerts per cada un dels càrrecs.

La llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, que entre d’altres, regula la quantitat màxima de sous als ajuntament segons el nombre de població, permet a l’Ajuntament de Sant Fruitós garantir un sou màxim als regidors de 45.000€ anuals, en plena dedicació, que equival a 37’5 hores setmanals.

Tomàs Casero, segon tinent d’alcalde i regidor de Serveis Públics, Esports i Seguretat Ciutadana, dels socialistes, comentava que la dedicació dels regidors a la pràctica, sempre és molt més de la que es diu.

Per la seva banda Joan Carles Batanés alcalde de Sant Fruitós per Gent Fent Poble, ha expressat que el què ha de preocupar a la ciutadania és el compliment de les tasques de cada un dels regidors i això és el que cal exigir. Ha remarcat que el seu sou és de 1700 euros nets al mes i que sempre hi haurà gent que creurà que és excessiu i d’altres que hauria de cobrar més.