Cinquanta santpedorencs es manifesten a la Plaça Gran U d’octubre per reclamar mesures socials

116
Concentració de dimarts 26 de maig a Santpedor.
Concentració de dimarts 26 de maig a Santpedor.

Prop d’una cinquantena de manifestants s’han concentrat avui al vespre a la Plaça Gran U d’octubre de Santpedor per exigir mesures socials. Tot plegat respon a una convocatòria de l’Ateneu Ca La Teia per donar suport als manifestants que dimarts passat també van sortir a la Plaça de la Vila de Gràcia per demanar mesures socials i exigir que la crisi de la COVID-19 no la paguin els col·lectius vulnerables ni les classes treballadores.

La concentració ha començat a les 8 del vespre a la Plaça Gran, on s’ha muntat un dispositiu policial amb el cos local i un furgó de la Brimo. Els manifestants han reclamat tot un seguit de mesures que afecten l’àmbit laboral, sanitari i social amb pancartes com “les retallades maten” o “increment dels impostos de les rendes altes”. D’altra banda, els concentrats a la Plaça Gran també han criticat l’actuació dels Mossos d’Esquadra la setmana passada a Gràcia. Diuen que va ser una actuació desmesurada perquè van prendre, sense motiu, els cartells dels manifestants i els van identificar. Sota un manifest impulsat des de Gràcia, els manifestants han avisat que es concentraran cada dimarts a la Plaça igual que a fins a 50 pobles més de Catalunya que s’hi han adherit.

Rubèn López, de l’Ateneu Ca La Teia, explica que tot plegat respon a la necessitat de criticar que la classe treballadora és l’ase dels cops de totes les crisis.

Al Bages també hi ha hagut concentracions a Sallent i Manresa, però López es mostra convençut que més pobles s’hi sumaran de cara a la setmana que ve.

La manifestació ha transcorregut amb normalitat i s’ha desconvocat cap a tres quarts de nou.