El 60 per cent de les residències de la Catalunya Central tenen brots no controlats de Covid-19

142

Amb l’avenç de la vacunació a la tercera edat es pot donar per fet que a les residències la situació està molt controlada. Però el fet és que, en aquests moments, hi ha un mínim de 27 residències amb brots actius no controlats a la Catalunya Central. Dels 47 centres on hi ha casos actius, el 60 per cent són brots per controlar.

La resta tenen la qualificació taronja, és a dir, que tenen casos actius, però estan controlats. Pel que fa a la categorització verda, és a dir, que no tenen cap cas de Covid-19, ho registren en aquests moments 49 centres, el 51 per cent del total.

Al conjunt de Catalunya, hi ha un total de 228 residències de serveis socials que tenen algun cas actiu de covid-19. En concret, 210 residències de gent gran, 44 centres de persones amb discapacitat, 5 en residències de salut mental i 29 centres del grup d’altres tipus de recursos residencials com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

La bona notícia és que el 97,5 % de les persones que viuen en centres residencials de tot Catalunya estan vacunades amb la primera dosi, el 96,8 % amb la segona i el 91,9 ja ha rebut la dosi de reforç.