Cinc Ajuntaments de casa nostra han rebut el segell de qualitat informativa ‘Infoparticipa 2024’. És un reconeixement que atorga el Grup de Recerca de Comunicació de la UAB per la transparència informativa de les seves pàgines web. 

Aquests municipis reconeguts del Bages, dels 129 que han rebut el segell a tot Catalunya, són Fonollosa, Manresa, Sallent, Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet. Les distincions s’atorguen considerant 52 indicadors que es basen en la Llei de transparència del 2013 i responen a qüestions bàsiques com Qui són els representants polítics, Com gestionen els recursos col·lectius i econòmics o Quina informació proporcionen sobre la gestió del municipi.

En aquesta edició els criteris s’han modificat per apujar el nivell d’exigència incloent factors de caire qualitatiu.

S’hi han afegit aspectes referents a la publicació del codi ètic i s’ha posat especial atenció en les agendes institucionals i d’activitats dels pobles, entre altres factors.

L’estudi del Grup de Recerca de la UAB conclou que els municipis amb menys transparència són els de la província de Lleida. A més, l’evolucióal llarg de les edicions és positiva.