Cesca Guardiola: “Caldrà la complicitat d’altres països amb Catalunya”

153

Ho avançàvem a principis de setmana, la santpedorenca Cesca Guardiola ja ha assumit el càrrec de directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, és el número 2 de l’àrea de relacions internacionals del govern de Catalunya. En l’entrevista a Ràdio Santpedor, Guardiola es mostra “orgullosa, satisfeta i agraïda” pel seu nomenament en una àrea “per la qual han apostat molt fort el president i el vicepresident des de fa temps”.

La nova directora general de Relacions Exteriors del govern creu que és vital, en el procés en què està immers el país, “teixir complicitats amb altres països” i subratlla que la resposta d’aquests “gairebé sempre és de molta comprensió i respecte, si bé tothom és molt prudent en aquests àmbits”. A més, afirma que “sovint la informació que els arriba sobre Catalunya o el procés no és precisa. Nosaltres mirem d’aportar-los dades i informació veraç”.

Cesca Guardiola, nascuda a Santpedor, va viure al poble fins els 18 anys i en guarda un gran record: “sóc santpedorenca i jo i la meva família mirem de tornar-hi quan podem. Encara hi viuen els nostres pares i ens agrada visitar-los per Nadal i per la Fira de Sant Miquel”. La Cesca, germana de l’ex jugador i entrenador del Barça i actual entrenador del Bayern de Munich, Pep Guardiola, diu que en el seu dia a dia no la relacionen amb el seu germà perquè ja porta molts anys treballant a l’administració pública i a la gent en aquests àmbits se la valora “per la tasca que desenvolupen i la seva trajectòria, no per si són germans d’algú o altre”.