Tres has sigut els sallentins que han participat en tres “ultra” aquest any, com són l’Ultra Pirineu i l’Ultra Mont-Blanc. Aquest són el Frances Salles, Albert Kabra i Quim Latras. Els Sallentins es mostren molt orgullosos de les seves fites aconseguides. Hem parlat amb tots tres esportistes per conèixer de més a prop els seus objectius i sensacions.

Primer vam parlar amb Quim Latras, un esportista Sallentí que va córrer a la cursa Ultra Trail del Mont-Blanc de 170 km i 10.000 metres de desnivell. La seva primera muntanya va ser el Pedraforca amb tan sols 13 anys. Ara, després de tot i amb tantes curses a l’esquena, Latras es queda amb l’Ultra Trail de Mont-Blanc, ja que assegura que és “la mare de totes les curses”. Escoltem l’entrevista que vam fer-li per Ràdio Sallent.

Per la seva banda, Francesc Sallas també té els seus kilòmetres a l’esquena. I és que ara la muntanya forma part de la seva vida i el seu gran hobbie. Les primeres curses que va disputar van ser de 5 i 10 km, uns circuits que finalment no el motivaven personalment. I ara fa cosa d’un any que Sallas ja participa en curses de molt més recorregut. Escoltem-lo.

Per altra banda, Albert Kabra, ens explica que no hi va haver un moment clau per començar en el món de la muntanya i el temps l’ha anat portant a donar més en cada cursa. Kabra asegura que ell mira “el recorregut i si es passa per algun cim atractiu”, ja que això és el que atrau els corredors. Kabra ens ho explica

La passió per la muntanya no va més enllà d’un hobbie, però Albert Kabra si que es va plantejar anar més enllà amb aquesta passió, un fet que finalment no es va produir. El cas de Francesc Sallas és diferent, ja que en cap moment s’ha plantejat dedicar-si. El que si que pot dir és que en una ocasió, a l’Ultra de collserola, li van pagar la cursa i l’equipació. Albert Kabra i Francesc Sallas ens ho expliquen respectivament.

Albert Kabra:

Un pla de treball és la base d’un bon esportista, però no és el cas de Francesc Sallas. Cesc assegura que al no assolir un pla de treball és la base per la qual estima aquest esport “, ja que sinó l’hagués acabat cansant i no vull”. Escoltem-lo.

Albert Kabra, per la seva banda, amb el temps es va plantejar fer un pla de treball amb un entrenador personal, ja que així les pautes de treball eren més bones a l’hora de descansar i l’hàbit alimentari. Escoltem-lo.

Pel que fa a l’Ultra Pirineu amb 110 km de distància i un desnivell positiu de 6.800 m que transcorren pel marc incomparable del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb sortida i arribada a Bagà, els dos sallentins van haver d’abandonar pels seus respectius motius. Kabra per la seva banda va patir uns problemes de ciàtica, un problema que comença a la part inferior de l’esquena i passen pels glutis i el nervi ciàtic major a la part posterior de la cama. Aquest va ser el fet clau, escoltem a Albert Kabra:

L’Ultra Pirineu també hi va participar Francesc Sallas, que també va haver d’abandonar. Els peus li van jugar una mala passada des de feia mesos, però el tractament de plantilles i bambes noves no va funcionar. Escoltem-lo

I escombrant cap a casa, d’aquí dues setmanes es celebrarà la cursa aquí a Sallent, l’Eternal Runing, que els dos sallentins tenen dues intencions molt diferents, escoltem-los. Albert Kabra

Francesc Sallas.

Els tres esportistes, queda clar, que sense la muntanya no poden viure, ja que per ells és un estil de vida.