Centre Excursionista 2×2: “creiem que el traçat del nou carril bici està molt clar: accés pels aiguamolls i enllaç amb la sèquia”

168

El carril bici entre Santpedor i Manresa ha despertat molt d’interès entre els veïns. A falta de confirmar el traçat final, la gent està començant a dir-hi la seva. El Centre Excursionista 2×2, una veu autoritzada per la seva trajectòria, també s’ha pronunciat a través del seu president, Jaume Torreguitart: “Creiem que el traçat del nou carril bici està molt clar. Entenem que la gent fa servir la bicicleta majoritàriament per lleure. Per això pensem que el traçat ideal seria un bon accés als aiguamolls de la Bòbila i enllaçar amb La Sèquia fins arribar a Manresa“. Torreguitart assegura que aquest traçat seria “el més adequat i segur, a part de que tindria una bellesa paisatgística inqüestionable”.

El president del 2×2 ha fet aquestes reflexions en una entrevista als informatius de Ràdio Santpedor, en què també ha passat revista de l’estat de salut de l’entitat, cada dia més consolidada amb gairebé 900 socis. Així, ha valorat molt positivament l’èxit i continuïtat d’iniciatives velles com la marxa Berga-Santpedor (32 anys), que en la última edició va obligar els organitzadors a tancar les inscripcions; i el creixement i acceptació d’altres de més noves, com la Sant Silvestre santpedorenca, que a cada edició (en porta tres) suma més participants. Ha recalcat, això sí, que la gestió i organització de les activitats del centre suposa un esforç molt gran pels socis que s’hi dediquen, i que ho fan de forma voluntària. En aquest sentit ha remarcat la importància que les noves generacions vagin agafant el relleu de les persones que porten anys dedicant-s’hi, i ha recordat la marxa Berga-Santpedor del 2003, que es va haver de suspendre precisament per la impossibilitat d’assumir-ne la organització.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Jaume Torreguitart, president del Centre Excursionista 2×2, al butlletí informatiu de Ràdio Santpedor.