El Centre Excursionista 2×2 farà una marxa pel PR-131 de Santpedor el proper dissabte 10 de juny, dins el marc de la Festa Major per celebrar els 20 anys de la creació d’aquesta ruta. L’excursió serà gratuïta. Començarà a les 8h als aiguamolls de la Bòbila i es podrà triar entre diferents variants segons es vagi en bici, a peu o corrent.

PR són les sigles usades en muntanyisme per referir-se a Petit Recorregut senyalitzat -rutes d’entre 1 i 50km-. En el cas del de Santpedor, es tracta d’una ruta circular de 25km al voltant del poble, amb inici i final als aiguamolls de la Bòbila, passant pels punts més emblemàtics del municipi com són Santa Anna, Pla de les Abelles, Serrat dels Emprius, Sant Salvador de Torre Abadal, Vilatorrada, Tolls de les Valls, Mirador de Montserrat, Santpedor, Ermita de Sant Francesc, i de nou els Aiguamolls de la Bòbila.

La idea va sorgir 20 anys enrere d’un grup d’entusiastes que estaven creant al mateix temps el Centre Excursionista 2×2 de Santpedor, hereu del Grup Excursionista de Santpedor (GES) que va idear 33 anys enrere la popular marxa Berga – Santpedor. Precisament els beneficis que va generar l’èxit d’aquesta ruta, van permetre la creació del PR-131. Una manera de reinvertir en el poble l’èxit que estava generant la Berga – Santpedor.

El president del 2×2, Jaume Torreguitart, es mostra satisfet de veure com, al llarg dels anys, el PR-131 també s’ha consolidat i a dia d’avui “s’hi pot veure gent qualsevol dia a qualsevol hora i a qualsevol tram”. Escolteu la conversa sencera que hem tingut en ell, en què ens parla dels orígens de la ruta i l’acte del proper 10 de juny.