El Centre d’Acollida Turística (CAT) de Sallent va tancar les seves portes el setembre del 2013 i ja feia temps que el consistori li buscava una nova utilitat perquè fins ara no havia funcionat. El CAT és una xarxa de centres que va néixer des de la Generalitat per atendre les necessitats dels visitants per donar més coneixements turístics de la zona. El projecte, que el seu objectiu era implementar un bon turisme a tot Catalunya i donar a conèixer el patrimoni català a tots els visitants, no ha acabat de funcionar.
La promoció serà el punt clau perquè aquest cop, el Centre d’Acollida Turística, funcioni. L’exconseller Josep Huguet, que és el seu impulsor, ha admès que hi ha hagut una mala gestió i per això s’han hagut de tancar el centre. Cada centre tenia la seva temàtica i pel que fa a el CAT de Sallent estava centrat en la industrialització i l’obrerisme, el de Berga, estava especialitzat en la festa de la Patum i les festes populars catalanes i el de Puigcerdà documentava el tractat dels Pirineus Catalans. L’alcalde de Sallent, David Saldoni, explica quines són les propostes que hi ha sobre la taula.

Ara per ara l’Ajuntament de Sallent té sobre la taula aquestes tres propostes sobre la reobertura del CAT, i per tant es tornaria a donar vida al que el 2013 va morir. Tal com ha explicat Saldoni, una d’aquestes tres propostes és focalitzar el CAT a les empreses i aquestes puguin fer presentacions, atencions i tota mena de gestions empresarials per poder tenir un punt de trobada entre elles. La segona proposta és que l’edifici esdevingui una oficina turística pel conjunt de la comarca del Bages i així mantenir l’essència del que ja era abans. En aquest cas, però, el CAT aniria destinat a un turisme dins l’àmbit comarcal. Finalment, l’Ajuntament de Sallent ha entrat a concurs en un projecte Europeu per tal que aquest es reconvertís en un nou espai de Clústers. David Saldoni, explica aquesta opció amb detall.

En total, l’Associació d’Ens Locals de la Xarxa de Centres d’Acollida Turística de Catalunya agrupava 11 municipis: Cervera, Ripoll, Tortosa, Vilajuïga, Teià, Palafrugell, Les, Montblanc i els tres de la Catalunya Central.