J.G. / D.F. / B.B. / N.C. – Sant Fruitós ha celebrat un any més, una diada festiva i participativa. Des de dissabte, amb la performance organitzada per l’ANC Sant Fruitós, seguida de la ja tradicional marxa de torxes, fins diumenge amb l’acte institucional al matí i la concentració a Berga que va sumar a 60.000 persones segons la Guàrdia Civil i l’organització. Els actes van canviar d’espai a la plaça Alfred Figueras i a la pista del Bosquet, per les obres entorn de la plaça onze de Setembre i al cobert de la Màquina de Batre. Podeu veure més imatges seguint l’enllaç.

La performance de l’ANC omple de creus la plaça Alfred Figueras

La vigília de la diada va il·luminar els carrers de Sant Fruitós de Bages amb la tradicional marxa de torxes, que tot i la pluja, va rebre la participació d’un centenar de persones. El recorregut va començar una mica més tard pel mal temps, des de la plaça de l’Església fins a la plaça Alfred Figueras, on l’ANC local havia muntat unes creus com a protesta de les actuacions del que anomenen “les clavegueres de l’estat” i que posen en perill el sistema sanitari català. Una performance que també es va fer a altres poblacions.

A la plaça Alfred Figueras, l’ANC Sant Fruitós va llegir el seu manifest i l’Agrupació Coral de Sant Fruitós va cantar diverses cançons patriòtiques. Podeu veure més imatges seguint l’enllaç.

Imatge de Jaume Grandia
Imatge de Jaume Grandia

El bon temps acompanya la diada i la mobilització de centenars de santfruitosencs i santfruitosenques cap a Berga

L’endemà, 11 de setembre, la celebració de la diada a Sant Fruitós començava al matí a la pista del Bosquet, amb la participació d’un centenar de persones i la presència dels regidors i regidores de l’Ajuntament que van llegir un manifest conjunt.

No hi van faltar la ballada de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Manresa, l’acte religiós de la Parròquia de Sant Fruitós de Bages, les actuacions de l’Agrupació Coral Sant Fruitós i el ball dels Gegants, que duien unes banderes independentistes penjades a l’esquena. Podeu veure més imatges seguint l’enllaç.

diada_11_09_2016_sant_fruitós

En el seu parlament, l’alcalde Joan Carles Batanés, reflexionava sobre la implicació de la ciutadania per fer passos per una Catalunya lliure.

L’acte va comptar amb la presència del regidor del grup municipal del PSC a Manresa, Felip González. El representant socialista se sent més còmode amb les poblacions que fan referència a la senyera en els seus actes institucionals.

D'esquerra a dreta, el representant del grup municipal del PSC a Manresa, Felip González i el regidor del grup municipal del PSC a Sant Fruitós, Tomàs Casero
D’esquerra a dreta, el representant del grup municipal del PSC a Manresa, Felip González i el regidor del grup municipal del PSC a Sant Fruitós, Tomàs Casero

Per concloure l’acte, l’Agrupació Coral Sant Fruitós va interpretar l’himne dels Segadors, acompanyada de les veus de les persones que es van reunir a la pista del Bosquet.

 

Centenars de santfruitosencs i santfruitosenques es van sumar a la mobilització convocada per l’ANC

5 busos de 55 persones van sortir ahir de Sant Fruitós per anar a la concentració de Berga. Per la proximitat amb Berga, molts santfruitosencs i santfruitosenques van decidir agafar el cotxe. És per això que l’organització calculava que hi hauria més 300 persones del poble. Sant Fruitós es va sumar a les 60.000 persones que es van desplaçar a la capital berguedana. Ciutat símbol de la cultura, la ciutadania va bolcar-se en l’acte, ja fos en l’organització, com en la participació dels comerços i les entitats.

L’ANC de Sant Fruitós i santfruitosencs que van anar a la concentració, han valorat de forma positiva l’organització i la seva puntualitat a l’hora de recollir i sortir de Berga. Tot i la calor i la multitud, la manifestació es va viure en un ambient festiu, amb ball de Gegants i amb la representació dels de Sant Fruitós, entre batucades i castellers. Podeu veure més imatges seguint l’enllaç.

Imatge de David Ferré
Imatge de David Ferré

Imatges de Jaume Grandia, David Ferré i Andreu Riera