Centenars de santpedorencs gaudeixen de la diada a la mobilització independentista

131
Santpedorencs a la diada 2017 FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Santpedorencs a la diada 2017 FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Fins a cinc autobusos plens a vessar de gent van sortir de Santpedor i Castellnou de Bages ahir al migdia en direcció Barcelona per participar de la gran mobilització sobiranista que l’ANC convocava per la diada de Catalunya. Més de 200 persones a les quals cal sumar tots els santpedorencs que van desplaçar-se pel seu propi peu. Allà van participar i gaudir, juntament amb altres centenars de milers de persones que van fer possible la ‘Diada del Sí’, a l’encreuament entre el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó, tot formant un gran signe de suma.

El punt de trobada era el tram 104, el del Bages, a mitja alçada del Passeig de Gràcia. Allà, minuts abans de les 17:14h, hora en què començaven a desplaçar-se les grans pancartes amb lemes pro-referèndum dels extrems de la concentració, van actuar-hi els Castellers de Santpedor, que un any més van participar de la mobilització sobiranista de l’onze de setembre.

Marxa de torxes

Prèviament a la diada, diumenge, fins a 300 santpedorencs ja van escalfar motors amb la VII marxa de torxes per la independència a Santpedor. Des de Plaça Catalunya fins a la Plaça Gran. Una marxa que va cloure amb els parlaments en favor del referèndum i en què va destacar el moment en què l’alcalde, Xavier Codina, va estripar la carta del Govern Espanyol en què es demanava als ajuntaments que no cedissin locals per votar en el referèndum de l’u d’octubre.

Val a dir que l’Ajuntament de Santpedor ja va confirmar fa setmanes que a Santpedor es votarà de forma normal en els col·legis electorals de sempre -Biblioteca, Capella de Sant Andreu i Escola Riu d’Or- quan arribi el referèndum independentista de l’1-O.

Marxa de torxes per la independència FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Marxa de torxes per la independència FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR