Centenars de persones es manifesten al Bages com a rebuig a la sentència

129
Imatge de la concentració a Manresa
Imatge de la concentració a Manresa

Es van fer concentracions a Manresa, Sant Fruitós de Bages, Sallent i Santpedor, entre d’altres.

A Manresa, un cop es va fer pública la sentència, centenars d’estudiants van sortir al carrer i van tallar l’Avinguda de les Bases. Seguidament, els manifestants es van dirigir a la Plaça Major, lloc on estava programada una concentració a les 12h del migdia per protestar contra les penes de presó dels presos independentistes. L’alcalde de la ciutat Valentí Junyent i altres representants de l’ens municipal, van llegir un manifest a favor de la república catalana i van mostrar el seu rebuig a la sentència. 

Després dels parlaments, els manifestants es van dirigir a la caserna de la Guàrdia Civil i van seure al terra de davant l’edifici com a senyal de protesta. 

Al vespre, a les 19:30h, hi va haver una segona concentració a la Plaça Sant Domènec. Durant la manifestació es va llegir un manifest. Posteriorment, alguns dels concentrats van desplaçar-se fins a la caserna de la Guàrdia Civil i altres direcció a la Policia Nacional. La manifestació es va dissoldre a les 21h del vespre aproximadament. 

A Sallent, es va fer una concentració a les 12h del migdia i al vespre es va convocar una segona manifestació i un ple extraordinari. Més d’un centenar de persones es van reunir per saber què volia fer el municipi davant de la sentència. En un ple extraordinari, totes les forces hi van dir la seva i finalment l’alcalde de Sallent Oriol Ribalta, en el discurs que va fer durant el ple, va manifestar que el consistori condemna la sentència i reclama la llibertat dels presos polítics.

Ribalta va explicar que, des del minut u, l’Ajuntament ha volgut condemnar la sentència, ja que la troben “abusiva”. La concentració es va fer a la Plaça de la Vila a les 20:30h i mitja hora més tard, a les 21h hi va haver el ple extraordinari.

Tots els grups polítics han signat un acord i demanen la llibertat dels presos polítics, tot assegurant que no hi ha cap delicte.

Des de les xarxes, l’Ajuntament de Sallent ha afegit que “se suma a les mobilitzacions ciutadanes convocades arreu del país i fa una crida a totes les persones a participar en les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats.”

Pel que fa a Sant Fruitós de Bages, minuts després que es fes pública la sentència, diverses persones es van concentrar davant de l’Ajuntament com a rebuig a la sentència. 


A Santpedor es van celebrar dues mobilitzacions, una al migdia i una altra a les 20:30h del vespre, en protesta per la sentència al judici de l’1 d’octubre. Avui s’ha celebrat un ple extraordinari amb un sol punt a l’ordre del dia: una moció en protesta a la resolució judicial.