Centenars de persones donen suport a l’excoordinador de l’ANC a Manresa que han detingut i posat avui mateix en llibertat

271

Més d’un centenar de persones es van concentrar per donar suport a l’Eudald C., l’excoordinador de l’ANC Manresa que aquest dilluns a primera hora ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra.

Se l’acusa d’haver participat al tall de l’AP7 a Salt el novembre de 2019. El mateix jove també ha explicat que es poden produir 13 detencions més a Manresa i al Bages de persones que estan encausades en el mateix procediment judicial. Ell mateix ho ha explicat a la concentració convocada per la plataforma El Bages pels Drets Civils i Alerta Solidària. Allà ha rebut el suport i els aplaudiments dels assistents i ha aplegat desenes de persones a la plaça Sant Domènec.

La pancarta que presidia la concentració s’hi podia llegir: “Ser independentista no és cap delicte”. Allà s’ha destacat la febre repressora de l’estat espanyol que té judicialitzats 3.300 catalans i s’ha recordat que l’aleatorietat en la detenció d’Eudald C. arriba al punt que el dia del tall de l’AP7 no estava a Girona. A tot això i per acabar l’acte en suport del jove, s’ha cantat el cant dels Segadors que ha posat punt final a la concentració.